Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Βλέπουμε αυτήν την εβδομάδα

Μην χάσετε αυτή την εβδομάδα: 

Σάββατο 16/2/2013 
9 :00 ΕΤ3 Έκτη Αίσθηση (Ε) 
18:00 ΕΤ1Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία (για παιδιά και νέους): «’Ενα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν» 
Κάθε Σάββατο, στις 18:00 το απόγευμα, προβάλλεται στην ΕΤ1 η νέα εκπομπή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ο Γύρος του Κόσμου με 80 βιβλία». Είναι μια εκπομπή που δημιούργησαν νέοι καλλιτέχνες για νεαρούς αναγνώστες που τους αρέσουν τα ταξίδια στον κόσμο και στη φαντασία μέσα από τις σελίδες των βιβλίων.

Κυριακή 17/2/2013 
18 :15 ΝΕΤ  Ες αύριον τα σπουδαία 
Παρακολουθήστε απόψε ένα πορτρέτο του Άγγελου Πατσιά, του 26χρονου δασκάλου, ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων και κηδεμόνων ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, λόγω της ρηξικέλευθης διδασκαλίας του στο δημοτικό σχολείο ενός απομακρυσμένου και ορεινού χωριού της Κρήτης, στον Ψηλορείτη, τον Φουρφουρά του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου. Παρακολουθώντας τη δημιουργική προσέγγισή του στη διδασκαλία εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας, προσεγγίζουμε και ανακαλύπτουμε την προσωπικότητά του και τι έχει πετύχει τα τελευταία 3 χρόνια στο σχολείο Φουρφουρά, όπου υπηρετεί. Ο δάσκαλος αυτός κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια, με τη μεγάλη αγάπη του για τους μαθητές και την περιοχή, με την αθόρυβη δουλειά του και αφοσίωση για την εκπαίδευση ,να μετατρέψει το δημοτικό σχολείο, στο οποίο διδάσκει αυτός και άλλοι 3 δάσκαλοι, σε τόπο γνώσης, χαράς, δημιουργίας και εξέλιξης της προσωπικότητας κάθε μαθητή. Ο νεαρός αυτός δάσκαλος προσπαθεί και τελικά καταφέρνει, ως ένας σύγχρονος Οδυσσέας, μαζί με τους άλλους συναδέλφους του, και με συνοδοιπόρους τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Φουρφουρά, τους γονείς και τους κατοίκους, τον Δήμο και τους συλλόγους της ορεινής αυτής περιοχής να ανανεώσει και να εμπλουτίσει το διδακτικό περιεχόμενο και την εκπαιδευτική ύλη, ώστε το μάθημα στο σχολείο να μην αποτελεί αγγαρεία, αλλά μεγάλη ευχαρίστηση. Έρευνα –σενάριο – σκηνοθεσία : Σ.Ν Ταραβήρας. 

00:30 ΣΚΑΪ Το γονίδιο της επιθετικότητας (Ντοκιμαντέρ) 

Δευτέρα 18/2/2013 

Τετάρτη 20/2/2013 
17:30 ΕΤ3  Έκτη Αίσθηση 
Εκπομπή που ασχολείται με θέματ αναπηρίας και απευθύνεται στους συμπολίτες μας με αναπηρία, καθώς και στο σύνολο της κοινωνίας. Πρώτες βοήθειες και πρόληψη αναπηριών, θέματα τεχνολογίας, έρευνες στην ιατρική και πολιτιστική ατζέντα είναι οι καινούργιες θεματικές ενότητες που θα παρουσιάζονται εναλλάξ στην ανανεωμένη «Έκτη αίσθηση». Φέτος η εκπομπή ταξιδεύει στην ελληνική περιφέρεια, αναζητώντας φορείς, που παρά τις τωρινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, μπορούν και παράγουν έργο. Παρουσίαση –δημοσιογραφική έρευνα : Γ. Μπελίρης 

Πέμπτη 21/2/2013 
17 :00 ΕΤ1 Μέσα από τα μάτια σου 
Πρωτότυπη και απροσδόκητη σειρά ντοκιμαντέρ ταξιδιωτικού περιεχομένου. Για πρώτη φορά στην τηλεόραση, βιώνουμε τον κόσμο με έναν διαφορετικό τρόπο. Η Σόφι, μια εξαιρετική τυφλή δημοσιογράφος, μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Εντυπωσιακές τοποθεσίες, περίτεχνα μνημεία ή αριστουργήματα. Η Σοφί δεν μπορεί να τα δει. Όμως τα ανακαλύπτει μέσα από τις αισθήσεις της – την αφή, την όσφρηση, τη γεύση, την ακοή. Από εκεί και πέρα, η Σόφι προτείνει μια μοναδική οπτική, μια νέα προοπτική. Εκπομπή 15η: Κάλυμνος, Εκπομπή 16: Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου