Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών του Τριβιζά

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ  και ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΝΟΚΕΡΑΚΙ το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

1ο μέρος
Τι μπορεί να μαγειρεύουν
ένας δακρυσμένος γιαρμάς, μια φρυγανιά, μια καυτή πιπεριά,
ένας κύβος ζάχαρη και μια πατάτα,
ενώ η κυρα-Κατίνα λείπει για λίγο από την κουζίνα της;

Τα παιδιά με τη βοήθεια της ηθοποιού Μαρίας Τερζάκη
θα παίξουν ένα παιχνίδι ρέμπους.
Μέσα από το παιχνίδι των εικόνων
γίνονται αφηγητές αλλά και συνταξιδιώτες
σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και εκπλήξεις!

2ο μέρος
Πρόσκληση σε Πάρτι Γενεθλίων
Ο Ροδόλφος το Ρινοκεράκι σας καλεί στο πάρτι που κάνει
για τα πρώτα του γενέθλια!
Τα παιδιά με τη βοήθεια της ηθοποιού Μαρίας Τερζάκη
θα βοηθήσουν το ρινοκεράκι
να σβήσει το πεισματάρικο κεράκι της τούρτας του,
θα φυσήξουν, θα φταρνιστούν, θα κουβαλήσουν κουβάδες με νερό,
θα ξηλώσουν μπανιέρες και, με αυτό τον διασκεδαστικό τρόπο,
θα πάρουν ένα μήνυμα για τη σημασία της υπομονής στη ζωή μας
η οποία μας γλιτώνει από πολύ σφουγγάρισμα!
Αν καταφέρουμε να σβήσουμε με τον Ροδόλφο το κεράκι,
τότε θα παίξουμε παρέα ένα ωραίο παιχνιδάκι!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί
θα κερδίσουν ένα από τα δύο βιβλία.
Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση
θα δοθούν δωράκια!


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ TΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για τον Ιπτάμενο δίσκο
Ενώ η κυρα-Κατίνα έλειπε για λίγο από την κουζίνα, μια φρυγανιά, μια καυτή πιπεριά, ένας κύβος ζάχαρης, ένας δακρυσμένος γιαρμάς, μια πατάτα που τα δάκρυά της τρέχαν βρύση και η παρέα τους παίρνουν μια κοσμοϊστορική απόφαση. Να δραπετεύσουν από την κουζίνα με έναν ιπτάμενο δίσκο και να ταξιδέψουν στο διάστημα όπου χίλια δυο θαυμαστά και αναπάντεχα τους περιμένουν.
Το 2012 η εικονογράφηση του βιβλίου βραβεύτηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ, ενώ το βιβλίο τιμήθηκε επίσης με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ποιητής παραμυθιών ο Ευγένιος Τριβιζάς. Με αστείρευτη, ανατρεπτική φαντασία. Κάθε του βιβλίο και μια έγχρωμη διαδρομή στο αναπάντεχο, που γαργαλάει τα παιδικά φαιά κύτταρα και, το σημαντικότερο, τα εθίζει στο καλό χιούμορ, το πιο πολύτιμο όπλο τους στη ζωή.
Μαρίνα Τσικλητήρα, REAL NEWS

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Αν δε θέλετε να πάθετε όσα έπαθα εγώ, σας συμβουλεύω, όταν λείπετε, έστω και για λίγα λεπτά, από την κουζίνα σας, να κλείνετε ερμητικά όλα τα παράθυρα. Σας προειδοποιώ!»
Κυρα-Κατίνα

«Ένα προφητικό αλλά και κοσμογονικό βιβλίο. Υποχρεωτικό ανάγνωσμα στις Ανώτατες Σχολές Αστροναυτών του διαστημικού μας προγράμματος».
Ντόλαντ Σάμουελ Τσίκορι Χίκαπς, Mission Specialist National Aeronautics and Space Administration (NASA)

«Εγώ, το παπί που έκανε πιπί στον Μισισιπή, και οι φίλοι μου, η Πουπού η αλεπού, η κότα η Καρλότα, το γαϊδουράκι που γκάριζε και το κουτάβι που νιώθει μοναξιά, είμαστε κατενθουσιασμένοι με αυτό το βιβλίο που προστίθεται στη συντροφιά μας και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε ή αν δεν ξέρετε να διαβάζετε να μάθετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε!»
Το παπί που έκανε πιπί στον Μισισιπή

«Αν νομίζετε ότι είναι μοιραίο να τελειώνουν όλα μέσα σε μία κατσαρόλα, είσαστε πολύ γελασμένοι!»
Μάκης, το μακαρόνι

«Πέρα από τους νεροχύτες και τις καφετιέρες, φίλοι αγαπημένοι, ανοίγονται κόσμοι ονειρεμένοι. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα γουδοχέρια! Μας καρτερούν εκεί ψηλά τ’ αστέρια!»
Ασδρούβ, ένας δίσκος αλλιώτικος από τους άλλους

«Είμαι περήφανος για την πράσινη τραγιάσκα που μου φόρεσε ο εκλεκτός καλλιτέχνης που εικονογράφησε το βιβλίο. Του απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Όλοι οι τράγοι της Αλάσκας ζηλεύουν τραγικά και επιθυμούν να γίνουν πελάτες του. Δεν τους δίνω όμως τη διεύθυνσή του. Στην επόμενη έκδοση, αν δεν του κάνει κόπο, θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μου φορέσει πειρατικό σκούφο ή καουμπόικο καπέλο με γυριστό μπορ ή σκούφο μάγειρα με λεκέ από μαρμελάδα βύσσινο». 
Ο τράγος από την Αλάσκα με την πράσινη τραγιάσκα

Για το Ένα κεράκι για το ρινοκεράκι
Ένα πρωί, ο Ροδόλφος το ρινοκεράκι βλέπει στο τραπέζι του σαλονιού μια πελώρια, λαχταριστή τούρτα και στη μέση της τούρτας ένα κόκκινο κεράκι να τρεμοσβήνει. Δεν έχει παρά να σβήσει το κεράκι και να φάει την πεντανόστιμη τούρτα! Το κεράκι όμως είναι πολύ ζόρικο. Όσο και να φυσάει, όσο και να ξεφυσάει, ο Ροδόλφος δεν καταφέρνει να το σβήσει. Τότε πεισμώνει. Αφού δεν μπορεί να το σβήσει φυσώντας, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει άλλους τρόπους. Τι τρόπους; Τρόπους πρωτότυπους, τρόπους απίθανους και ξεκαρδιστικούς, τρόπους που ούτε μπορείτε να τους φανταστείτε! Ένα βιβλίο που θα κάνει τις γιορτές των γενεθλίων σας χίλιες φορές πιο διασκεδαστικές.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Καλά, με αυτή την είδηση θα πετάξεις από τη χαρά σου. Ξέρεις ποιο είναι αυτό το Ρινοκεράκι; Ο νέος ήρωας στη θρυλική σειρά (το Ευαγγέλιό μας) «Παραμύθια Ντορεμύθια», δηλαδή το νέο μέλος της ομάδας με τον κύριο Ζαχαρία και την κυρία Γλυκερία και φυσικά την Καιτούλα την Κοκέτα την Κοτούλα. Το ρινοκεράκι το λένε Ροδόλφο κι η ιστορία του ξεκινάει ένα πρωινό που βλέπει στο τραπέζι του σαλονιού μια πελώρια λαχταριστή τούρτα με ένα κόκκινο κεράκι να τρεμοσβήνει.
Δήμητρα Τριανταφύλλου, ATHENS VOICE

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Συνιστώ σε όλους τους βιβλιόφιλους να κάνουν ό,τι ακριβώς έκανε ο Ροδόλφος το ρινοκεράκι με την μπανιέρα του για να σβήσει το κεράκι. Ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε τον υδραυλικό της περιοχής σας». 
Περικλής Παπατσαλαβούτας, υδραυλικός

«Ομολογώ ότι σε τέτοιο υπέροχο πάρτι γενεθλίων δεν έχω ξαναπάει ποτέ στη ζωή μου. Χορέψαμε, κάναμε τούμπες, φιληθήκαμε και με κρέμα σαντιγί πασαλειφτήκαμε!»
Άννα η ιγκουάνα

«Αν προσπαθήσετε να κάνετε ό,τι έκανε ο Ροδόλφος το ρινοκεράκι με την πυροσβεστική μου αντλία, σας προειδοποιώ ότι θα βρείτε τον μπελά σας».
Γεδεών Πιριπίρ, αρχιπυροσβέστης πυροσβεστικού σταθμού περιοχής Γαργαλιστάν

«Πολύπαθες μητέρες, διδάξτε με αυτό το βιβλίο στα βλαστάρια σας την καθοριστική σημασία της υπομονής στη ζωή μας. Σας διαβεβαιώνω ότι θα γλιτώσετε πολύ σφουγγάρισμα!»
Κυρία Φλορέλα, μαμά του Ροδόλφου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ μελάτων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνημάτων, τη Φρουτοπία, το Πιπερού, το Κουτσουλιστάν, την Κουμασιλάνδη, τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών και την Πολιτεία με Όλα τα Χρώματα εκτός από το Ροζ. 
Οι γνωστότερες εφευρέσεις του Ευγένιου είναι: ο γαργαλιός (ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος), το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο (ένας συνδυασμός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, με το οποίο όχι μόνο βλέπει κανείς τα αστέρια, αλλά άμα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες), ο φαγώσιμος χαρτοπόλεμος, η μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες, ο ιπτάμενος ανεμόμυλος, η τσουλήθρα με τα σκαλοπάτια, η μελωδική ομπρέλα, το παπιγιόν για νάνους και ο αναδρομικός καθρέφτης (που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια). 
Ο Ευγένιος ζει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον παπαγάλο του, τη Σύνθια, τον άσπρο του ελέφαντα, τον Πουκιπόν, τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Οράτιο Αοράτιο, το αόρατο πράσινο καγκουρό, και άλλους πολλούς γνωστούς και φίλους. 
Ο Ευγένιος έχει μία μοναδική συλλογή από κομμάτια παλιών παραμυθιών. Η σπάνια συλλογή του περιλαμβάνει: ένα πούπουλο από το μαξιλάρι που κοιμόταν η πεντάμορφη πριγκιποπούλα, το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του παπουτσωμένου γάτου, ένα τούβλο απ’ το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια, τα γυαλιά της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας και το φυτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν.



• Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους τους μαθητές (ηλικίας από 4 ετών) του σχολείου σας για την εκδήλωση.
• Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκδήλωσης, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.
• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.
• Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ. 

Όσοι από εσάς είστε μέλη της ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΕΑΣ, του Kid Club των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, και του ΤΡΙΒΙΖΑΣ FAN fun club, έχετε προτεραιότητα για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση. Δηλώστε πρώτοι συμμετοχή έως την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου