Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο κύκλος με την κούκλα

Ο κουκλοθίασος redicolo σας προσκαλεί στην παράσταση "ο κύκλος με την κούκλα" με αφορμή τον Κύκλο με την Κιμωλία του Μπρεχτ
Παράσταση κουκλοθεάτρου με γιγαντόκουκλες για παιδιά όλων των ηλικιών

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 στις 7.00μμ
Μικρόπολις
(Βενιζέλου και Β.Ηρακλείου 18, Θεσσαλονίκη)
είσοδος ελεύθερη

«…τα πράγματα ανήκουν όχι σ` όποιον λάχει
μα σ` όποιον τα νοιάζεται και χαίρεται που τα `χει…»

Η Παράσταση
Πρόκειται για μία διασκεύη του «Κύκλου με την Κιμωλία» του Μπρεχτ για παιδιά. 
Με απλότητα και χιούμορ, και με τη μαγεία που μόνο οι κούκλες μπορούν να δημιουργήσουν, η παράσταση έχει στόχο να διασκεδάσει τους θεατές, προσφέροντας τους ταυτόχρονα ένα πολύτιμο μάθημα ήθους.

Υπόθεση του έργου
Ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο πετάει την παλιά της κούκλα αφού την έχει καταστρέψει. Η μικρή παραδουλεύτρα που εργάζεται στο πλούσιο σπίτι την βρίσκει, την φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη. Όταν το πλουσιοκόριτσο την διεκδικεί ξανά, τίθεται το ερώτημα σε ποια από τις δύο ανήκει η κούκλα.

Το κουκλοθέατρο
Οι κούκλες έχουν ανθρώπινο μέγεθος. Οι δύο βασικές κούκλες προσαρμόζονται στο κεφάλι του κουκλοπαίχτη με τρόπο που να χρησιμοποιεί τα χέρια του, ως χέρια της κούκλας και η κίνηση του να μεταφέρεται στο σώμα της. Δύο άλλες κούκλες είναι μεγάλες μαρότες, τις οποίες χειρίζονται οι κουκλοπαίχτες κρυμμένοι από πίσω τους. Τέλος, μία μεγάλη μάσκα προσαρμόζεται στο σώμα του κουκλοπαίχτη ώστε να φαίνονται μόνο τα χέρια και τα πόδια του. Οι δύο κουκλοπαίχτες ερμηνεύουν πολλαπλούς ρόλους. Όταν δεν εμψυχώνουν τις κούκλες, συμμετέχουν στη δράση και συνδιαλέγονται με αυτές. Το ζωντάνεμα των κουκλών γίνεται φανερά, εμπλέκοντας το θεατή στη σύμβαση. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
Η παράσταση μεταφέρεται σε νηπιαγωγεία και δημοτικά. 
Δεν υπάρχουν απαιτήσεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μπορεί να παιχτεί ακόμα και μέσα σε σχολική αίθουσα. 
Υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερες από μία παραστάσεις σε μία μέρα. Το κόστος είναι 4 ευρώ ανά μαθητή για λιγότερα από 100 παιδιά και 3 ευρώ ανά μαθητή για περισσότερα από 100 παιδιά. Για μαθητές με οικονομική δυσχέρεια, δωρεάν είσοδος μέχρι 10% του συνόλου των παιδιών.

Στοιχεία παράστασης
Διασκευή, Σκηνοθεσία, Κούκλες, Μουσική: ΚουκλοΘίασος redicolo
Ο κουκλοθίασος redicolo αποτελείται από το Γιάννη Μόμτσιο και τη Δέσποινα Καλπενίδου

Διάρκεια παράστασης: 30 λεπτά

Επικοινωνία: deskalp@gmail.com, 6976055790
Κουκλοθίασος redicolo: www.facebook.com/redicolo


Πηγή: ipolistonkosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου