Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

TEDxAthens 2013 Speakers : Ευγένιος Τριβιζάς


Αν φέτος στο TEDxAthens ψάχνουμε για εξερευνητές που έχουν πλεύσει σε “Αχαρτογράφητα νερά”, νομίζω πως σήμερα βρίσκουμε τον πιο πολυταξιδεμένο! Είναι ο Ευγένιος Τριβιζάς και έρχεται από τα βάθη της παιδικής μας φαντασίας έχοντας ανακαλύψει γύρω στις484 χώρες, με πιο γνωστη απ όλες τη Φρουτοπία, και πολλές άλλες όπως το Νησί των Πυροτεχνημάτων, το Πιπερού, το Κουτσολιστάν, το Κουφέιτ, την Κουμασιλάνδη, τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών και την Πολιτεία με Όλα τα Χρώματα εκτός από το Ροζ. 

Αγαπημένος συγγραφέας βιβλίων για παιδιά κάθε ηλικίας, αρνείται ότι είναι ο εγκληματολόγος που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Reading και δηλώνει επίσης δοκιμαστής καναπέδων, ζογκλέρ μελάτων αυγών, υπάλληλος ζαχαροπλαστείου που παρασκευάζει ζελέδες για νάνους στην Αββησυνία (λογικό μιας και έχει σπουδάσει γαλακτοκομία στη Γουαδελούπη) και εφευρέτης.

Ανάμεσα στις πιο γνωστές του εφευρέσεις είναι ο γαργαλιός (ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος), το ελαφρύδι (το αντίθετο από το βαρύδι), το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο, ο φαγώσιμος χαρτοπόλεμος, η μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες, η μελωδική ομπρέλα, οιπτάμενος ανεμόμυλος, το παπιγιόν για νάνους και η τσουλήθρα με τα σκαλοπάτια.

Για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιεί συνήθως το ιπτάμενο κρουασάν και γράφει τα βιβλία του με φτερό παγονιού βουτηγμένο σε μελάνι ασημένιας σουπιάς. Βλέπει παντού άοραταπράσινα καγκουρώ, θα ήθελε σε μια άλλη ζωή να είναι κουνελούπι και φοβάται τρομερά τιςανθρωποφάγες μπανιέρες και τα φερμουαρόφιδα.

Ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον παπαγάλο του, τη Σύνθια και έχει μια εξαιρετικά σπάνια συλλογή του περιλαμβάνει: ένα πούπουλο από το μαξιλάρι που κοιμόταν η πεντάμορφη πριγκιποπούλα, το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του παπουτσωμένου γάτου, ένα τούβλο απ’ το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια, τα γυαλιά της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας και το φιτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν.

———————————————————————————————————————————–

Στο TEDxAthens, o Ευγένιος Τριβιζάς θα μας ταξιδέψει στο δικό του μαγευτικό σύμπαν και ίσως μας βοηθήσει να βρούμε… το χαμένο όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου!

“Τι χρειάζεται για να είναι κάποιος ευτυχισμένος; Εξαρτάται. Αν είναι φακίρης, ένα κρεβάτι από μοσχοκάρφια. Αν είναι τοξότης, ένα ουράνιο τόξο. Αν είναι χρυσοθήρας, ένα μπουκέτο χρυσάνθεμα. Αν είναι φωτογράφος, μια αστραπή για φλας. Αν είναι φυλακισμένος, ένα προφιτερόλ με μια κρυμμένη λίμα”.

Πηγή: TEDxAthens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου