Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση βιβλίου "Το ημερολόγιο της Δώρας" (Ιανός)

Οι εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Το ημερολόγιο της Δώρας της Κικής Δημητριάδου. Θα μιλήσει ο Ανδρέας Καρακίτσιος Καθηγητής στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ.
Εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου.

Η Δώρα είναι μια μικρούλα μαθήτρια νηπιαγωγείου και μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου της σε παίρνει απ’ το χέρι και σε κάνει βόλτα στην καθημερινότητα του σχολείου και της καρδιάς της. Μέσα στις απίστευτα τρυφερές σελίδες της θα συναντήσουμε όλες τις απορίες που μπορεί να έχει ένα μικρό παιδί, όπως: Μπορεί ένας χαμένος παππούς να ξαναγυρίσει στη γη σαν δροσοσταλίδα; Πώς καταφέρνουν τα αδέσποτα ζώα να μιλούν με τα μάτια τους; Μοιάζει πράγματι η τέχνη με μια σαρανταποδαρούσα; Γιατί τα φρούτα δεν πρέπει να ταξιδεύουν; Πώς είναι δυνατόν οι κάδοι των σκουπιδιών να νιαουρίζουν και να γαβγίζουν; Τι κάνει μια γιαγιά να είναι μάγισσα; Γιατί η γη δεν έχει τη δική της σημαία; Πώς καταφέρνει η μουσική να μας ξαναφέρει την άνοιξη; Τι σχέση έχει η Περιμπανού με το γλυκό κολοκύθι; Πώς δημιουργήθηκαν οι φτωχοί στον κόσμο; Γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν είναι αιμοδότες; Κι όλα θέλουν απαντήσεις… ...
Ένα υπέροχα τρυφερό βιβλίο που θα αγγίξει την καρδιά σας, αλλά και θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για νηπιαγωγούς και δασκάλους. Ένα μικρό εγχειρίδιο για υποψήφιους ενεργούς πολίτες!

Σάββατο 23.11.2013 / Ώρα 12:00 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 7) - ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ

Πηγή: Ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου