Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

3 φορές κι έναν καιρό… τρία μουσικά παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων

Πηγή
Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού! 
Αν είσαι εώς 14 ετών... τότε η δική σου ιστορία μπορεί να γίνει μουσικό παραμύθι!

Το Ελληνικό Σχέδιο κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2012-13, στο πλαίσιο του Κύκλου «Άγνωστος Ελληνισμός», προχώρησε στην ανάθεση σύνθεσης τριών νέων μουσικών παραμυθιών από νέους συνθέτες, που θα βασίζονταν σε παραδοσιακά ελληνικά παραμύθια. Ο σκοπός διττός: η προώθηση νέας δημιουργίας, με αφετηρία τα ελληνικά λαϊκά παραμύθια, ο συνδυασμός του παλιού με το καινούργιο και η δημιουργία ρεπερτορίου αντίστοιχων έργων από Έλληνες συνθέτες.

Φέτος, το Ελληνικό Σχέδιο εξελίσσει την ιδέα και δημιουργεί νέο πεδίο διάδρασης. Καλεί σε διαγωνισμό / αγώνες ευγενούς άμιλλας παιδιά και εφήβους, ηλικίας έως 14 ετών, για τη συγγραφή παραμυθιού. Θα επιλεγούν 3 ιστορίες, τις οποίες κατόπιν τρεις συνθέτες θα μετατρέψουν σε μουσικά παραμύθια για ορχήστρα και αφηγητή. Έτσι, η διαδραστικότητα δεν περιορίζεται στην πιο κοινή της μορφή στη διάρκεια μιας παράστασης,αλλά γίνεται συμμετοχή στη διαδικασία της γέννησης της παράστασης. Με αυτό τον τρόπο, η λαχτάρα της δημιουργίας ακολουθείται από την ικανοποίηση της υλοποίησης, προωθείται η συμμετοχικότητα και δίνεται έναυσμα δημιουργίας σε περισσότερους ανθρώπους από διαφορετικές ηλικίες και χώρους.

Παράλληλα, όσον αφορά στο ίδιο το μουσικό έργο, η ίδια η ιδέα ως αφορμή και αφετηρία οδηγεί σε αναζήτηση των διαφορετικών μορφών σύνθεσης. Η προηγούμενη εμπειρία απέδειξε ότι τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, τρεις διαφορετικοί συνθέτες, αντιμετωπίζουν τελείως προσωπικά το είδος, το αντιλαμβάνονται με το δικό τους τρόπο αποτυπώνοντάς το τελικά σε διαφορετικές φόρμες.

Υποβολή ιστοριών / παραμυθιών: 
από 29 Οκτωβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2013

Πατήστε για να διαβάσετε το κείμενο του κανονισμού και για να κατεβάσετε τηναίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε και στο Τ. 213 017 8286 (Δευτέρα- Παρασκευή: 11:00 – 16:00).

Ημερομηνία παρουσίασης των παραμυθιών: 23/3/2014.

Καλλιτεχνική επιμέλεια - οργάνωση παραγωγής: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Ιδέα: Ραλλού Βογιατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου