Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«My dream» στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας

Μια παράσταση υψηλού επιπέδου παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, στις 27 και 28 Νοεμβρίου, ο Κινεζικός Καλλιτεχνικός Θίασος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (China Disabled People’s Performing Art Troupe – CDPPAT), σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα. 

Ένα σύντομο ιστορικό:

- 1987: περίπου τριάντα άτομα με ειδικές ανάγκες και μεγάλη αγάπη για τις Τέχνες, συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο Πρώτο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Κίνας και ίδρυσαν τον Κινεζικό Καλλιτεχνικό Θίασο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (China Disabled People’s Performing Art Troupe – CDPPAT).

- Τα πρώτα 13 χρόνια, ο CDPPAT αποτελούσε έναν ερασιτεχνικό οργανισμό με όχι ιδιαίτερα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο. Πρωταρχικός στόχος των συμμετεχόντων ήταν να περάσουν στον κόσμο το μήνυμα «Ισότητα και Συμμετοχή».

- 2000: ο CDPPAT δημιούργησε πρώτη φορά ένα μεγάλης κλίμακας θέαμα με τίτλο My Dream – Το όνειρό μου, μια παραγωγή υψηλών καλλιτεχνικών προδιαγραφών και επαγγελματικού επιπέδου.

- 2002: άρχισαν να δίνουν κανονικές παραστάσεις, με μεγάλη εμπορική επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση από το κοινό.

- 2004: ο CDPPAT μετατράπηκε σε επαγγελματικό σύνολο. Με πηγή έμπνευσης το τρίπτυχο «Αλήθεια, Τιμιότητα και Αρετή» και με οδηγό την «Αρμονία και την Αγάπη», ο CDPPAT στην κυριολεξία απογειώθηκε.

Ο Θίασος αποτελείται από 110 καλλιτέχνες και 37 διοικητικούς υπαλλήλους. Ο μέσος όρος ηλικίας των καλλιτεχνών είναι τα 20 και του διοικητικού προσωπικού, τα 29. Ο Πρόεδρος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο Υπεύθυνος Χορού και ο Υπεύθυνος Μουσικής, είναι όλοι άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Όλοι ενεργούν με βάση τον αυτοσεβασμό, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και την αυτοαποδοχή, καθώς επίσης τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοβοήθεια και την αναγνώριση της αξίας του άλλου. Σχεδιάζουν και δημιουργούν καλλιτεχνικά προγράμματα, εκπαιδεύουν τους ερμηνευτές και επίσης δημιουργούν οι ίδιοι το επικοινωνιακό και διαφημιστικό υλικό. Ο Θίασος διαθέτει δύο ομάδες καλλιτεχνών έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να δίνουν παραστάσεις ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές πόλεις ή χώρους. Υπάρχει επίσης μια ομάδα αποκλειστικά αφοσιωμένη στην εκπαίδευση νέων ταλέντων.

Ημερομηνίες
27,28 Νοεμβρίου στις 20:30

Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 6,5
Πολύτεκνοι, 65+: € 8,5
Ζώνη Γ: € 11
Ζώνη Β: € 20
Ζώνη Α: € 28
Διακεκριμένη Ζώνη: € 40

Πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου