Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Δωρεάν μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας για τους μαθητές των τριών Ειδικών Σχολείων του προσφέρει για πρώτη φορά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας στη Νέα Ραιδεστό, με ημερομηνία έναρξης το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, 15.30-17.30.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου (δίπλα στα γήπεδα Μάττα- Ν.Ραιδεστός), προσφέρει μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Σάββατο και Κυριακή, κατά τις ώρες 15.30-17.30, για έξι μήνες.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η θεραπευτική ιππασία αποτελεί μια εναλλακτική μορφή αποκατάστασης κατά τη διάρκεια της οποίας το άλογο προσφέρει ένα συνδυασμό κινησιοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, αισθητηριακής ολοκλήρωσης και ψυχαγωγίας, ενισχύει την αυτονομία και την αυτοπεποίθηση σε άτομα με αναπηρία, επιτυγχάνοντας σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται με εξειδικευμένο προσωπικό σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο με εκπαιδευμένα άλογα, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός καθώς και κατάλληλα εκπαιδευτικά παιδαγωγικά μέσα.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ο Αντιδήμαρχος Σχολικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ομίλου, συνομίλησε με τους υπεύθυνους προπονητές και παρακολούθησε την λειτουργία της σχολής, επισημαίνοντας το υψηλό ποσοστό συμμετοχής (άνω του 55%) των παιδιών από τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «προσβλέποντας στα ιδιαίτερα και σημαντικά οφέλη της Θεραπευτικής Ιππασίας για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων του Δήμου μας, συνεργαζόμαστε με το συγκεκριμένο Ιππικό Κέντρο το οποίο μας προσφέρει τις εγκαταστάσεις του, το προσωπικό, τα άλογα και γενικά τη λειτουργία της σχολής Θεραπευτικής Ιππασίας. Για το σκοπό αυτό, μαζί με τους εκπαιδευτές του Ομίλου, συμπράττουν επιπλέον 10 εθελοντές με σχετική εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή. Επίσης, κατά τη διάρκεια του προγράμματος υπάρχει μέριμνα ιατρικής περίθαλψης ενώ κατόπιν χορηγίας της Euromedica θα υπάρχει διαθέσιμο και ασθενοφόρο. Η μεταφορά των παιδιών από και προς τους χώρους της προπόνησης έχει εξασφαλιστεί με τη συνεργασία των Συλλόγων Γονέων και των τριών Ειδικών Σχολείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου