Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

11 Οκτωβρίου-Παγκόσμια μέρα κοριτσιού

Η καινοτομία, κλειδί για να φέρουμε περισσότερα κορίτσια στο σχολείο και τη μάθηση

Για να σηματοδοτήσει τη δεύτερη Παγκόσμια Ημέρα του Κοριτσιού, 11 Οκτωβρίου, η UNICEF τονίζει τη δύναμη της καινοτομίας για να βελτιωθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και για να φέρουμε περισσότερα κορίτσια στο σχολείο.

Παρά τη συνεχή μείωση των κοριτσιών που δεν πηγαίνουν σχολείο, πάρα πολλά κορίτσια σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να στερούνται μια ποιοτική εκπαίδευση και την ευκαιρία να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό τους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ακόμη και ένα μόνο έτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για ένα κορίτσι αναλογεί με μέχρι και 25% εκατό αύξηση των μελλοντικών του αποδοχών. Όμως σήμερα, εκατομμύρια κορίτσια εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός σχολείου, συμπεριλαμβανομένων 31 εκατομμυρίων κοριτσιών πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας.

«Η εκπαίδευση μπορεί να μεταμορφώσει τις ζωές των κοριτσιών και να ενισχύσει τις τοπικές τους κοινότητες», δήλωσε ο Anthony Lake, Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF. «Η καινοτομία μπορεί να μας βοηθήσει να φτάσουμε σε κάθε κορίτσι μεταμορφώνοντας το εκπαιδευτικό σύστημα».

Από κοινού με τους συνεργάτες της, η UNICEF διερευνά το πώς η τεχνολογία μπορεί να αυξήσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τα εκτός σχολείου κορίτσια και να βελτιώσει την ποιότητα της μάθησης για κάθε παιδί.

Στη Νότια Αφρική, η Εταιρική Συνεργασία TechnoGirls, μεταξύ της UNICEF, της κυβέρνησης και πάνω από 100 επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, συνδέει 10.000 κορίτσια εφηβικής ηλικίας με συμβούλους από τον τομέα της τεχνολογίας για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και της ετοιμότητάς τους για εργασία.

Η καινοτομία μπορεί να βοηθήσει επίσης τα κράτη να φτάσουν στα πιο δυσπρόσιτα παιδιά που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να μείνουν εκτός σχολείου. Στην Ουγκάντα, το πρόγραμμα EduTrack χρησιμοποιεί μηνύματα SMS για να συνδέσει μαθητές και σχολεία με τη UNICEF, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μιλήσουν σχετικά με την εκπαίδευση, την ποιότητα των εκπαιδευτικών και τη βία στα σχολεία.

Η καινοτομία δεν αφορά μόνο την τεχνολογία. Μπορεί να σημαίνει την υιοθέτηση νέων μεθόδων για να ξεπεραστούν άλλα εμπόδια που κρατούν τα κορίτσια εκτός σχολείου, όπως η βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής και η ασφάλεια των κοριτσιών καθώς περπατούν προς και από το σχολείο.

«Η καινοτομία μας δίνει πανίσχυρα νέα εργαλεία για να προσεγγίσουμε και να διδάξουμε περισσότερα κορίτσια από ποτέ», είπε ο κ. Lake. «Για να βοηθήσουμε περισσότερα κορίτσια να πάνε στο σχολείο, να παραμείνουν στο σχολείο και να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, θα πρέπει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και εμείς οι ίδιοι, χρησιμοποιώντας αυτά τα νέα εργαλεία, βρίσκοντας νέες ιδέες και επεκτείνοντας τις περισσότερο υποσχόμενες καινοτομίες.»

Πηγή: kidsweb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου