Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πρόσωπο: Κριστίνα Στέφενς

Η κατασκευή ενός διαστημόπλοιου ή ενός μικρού χωριού από τουβλάκια LEGO είναι όπως και να το κάνουμε μια αξιέπαινη προσπάθεια.

Πώς φαίνεται όμως η κίνηση μιας ακρωτηριασμένης κοπέλας που έχει χάσει το ένα της πόδι να φτιάξει ένα προσθετικό μέλος από LEGO;


Η εργοθεραπεύτρια Κριστίνα Στέφενς (ή Amputee OT στο facebook) συναρμολόγησε το δικό της προσθετικό μέλος από LEGO.

Η κατασκευή ενός προσθετικού μέλους από LEGO ξεκίνησε σαν αστείο μιας συναδέλφου, ωστόσο η Κριστίνα αγόρασε δύο κουτιά-γίγας με τουβλάκια και έκανε πραγματικότητα το “Legoleg”.

Παρότι δεν είναι και πολύ λειτουργικό, το Legoleg αντικατοπτρίζει κατά την ίδια την αίσθηση τουχιούμορ της και την επίμονη προσπάθειά της να ζήσει φυσιολογικά.

Η Στέφενς που έχασε το πόδι της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα είναι εργοθεραπεύτρια και κλινική ερευνήτρια. Μετά από το ατύχημα αποφάσισε να δημοσιοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περιπέτειά της, από τον τραυματισμό στον ακρωτηριασμό και ύστερα.

Με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, όπως επίσης ανθρώπους με ακρωτηριασμό και φροντιστές, δίνει μια ευκαιρία στον κόσμο να κατανοήσει πώς είναι να ζεις με αναπηρία.

“Είμαι σαν όλους τους άλλους” δηλώνει και απαντά στις απορίες των ανθρώπων που βλέπουν κάποιον με προσθετικό μέλος.


Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου