Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

«Κινηματογράφος για Παιδιά» στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το διήμερο εργαστήριο 3D animation για εφήβους, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Με εκπαιδευτή τον Κώστα Κατράκη, το 8ωρο σεμινάριο δίνει τη δυνατότητα σε νέους ηλικίας από 15 έως 17 ετών να «ανταμώσουν» με την εικόνα και το οπτικό τέχνασμα. Το εργαστήρι συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, και εντάσσεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του Πατρινού φεστιβάλ. Σήμερα Πέμπτη (4 Ιουλίου) γίνεται το δεύτερο και τελευταίο μέρος στην αίθουσα σεμιναρίων του Παλαιού νοσοκομείου Πάτρας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβάλλονται ταινίες για παιδιά στις 21.00, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν στον ίδιο χώρο προβολές για το ευρύ κοινό στις 22.30.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας Βαγγέλης Πολίτης ευχαρίστησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και για νέους και ιδιαιτέρως τον καλλιτεχνικό διευθυντή του κ. Δημήτρη Σπύρου για τη συνεργασία στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του τριημέρου καθώς και την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ η οποία στήριξε ενεργά την προσπάθεια.

Ο Συντονιστής της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και του Προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, επεσήμανε τη νέα προοπτική που ανοίγει για το Φεστιβάλ Πάτρας η εμπλοκή του με κινηματογραφικές προβολές και ιδιαίτερα η συνεργασία με στόχο τη δυνατότητα εκατοντάδες παιδιά να δουν ποιοτικές ταινίες.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και για νέους κ. Δημήτρης Σπύρου ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και εστίασε στον ξεχωριστό ρόλο που καλείται να παίξει ο κινηματογράφος ως μέσο προαγωγής της τέχνης στην εποχή που τα περισσότερα εξαρτώνται από την εικόνα.

Για την Παρασκευή, 5 Ιουλίου, έχουν κανονιστεί οι προβολές:
«Ο Ντέσμοντ και το τέρας του βάλτου» (Σουηδία, 2006, έγχρωμο, 68', κινούμενο σχέδιο, μεταγλωττισμένο), και «Τα Κροκοδειλάκια», (Γερμανία, 2009, έγχρωμο, 97', μυθοπλασία υποτιτλισμένη). Είσοδος δωρεάν.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου