Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Πρόσωπο: Ντακ Χι Λι (Lee Duck-hee)

Είναι μόλις 14 ετών και εξασφάλισε τον πρώτο του βαθμό στην ΑΤΡ. Ο Κορεάτης Ντακ Χι Λι έχει πολλά να προσφέρει στο τένις, όχι μόνο λόγω των πρώτων δειγμάτων που έδωσε, αλλά και της ιδιαιτερότητάς του!


Ιδιαιτερότητα, χάρισμα ή ταλέντο, είναι από αυτές τις περιπτώσεις που μόνο παράδειγμα μπορεί να γίνει κάποιος. Και στην περίπτωση του Λι, ο οποίος γεννήθηκε κωφός, δεν μπορείς να πεις πολλά όταν η ίδιος φροντίζει να δίνει απαντήσεις.

«Δεν έχω πρόβλημα με την αναπηρία μου», λέει ο νεαρός τενίστας, που μετατρέπει σε πλεονέκτημα, ό,τι εμείς θεωρούμε μείον. «Μπορώ να συγκεντρώνομαι πιο εύκολα στο παιχνίδι μου, γιατί δεν ακούω τίποτα. Είναι πιο εύκολο να παίζεις. Το τένις είναι η ζωή μου. Η μόνη δυσκολία είναι η συνεννόηση με τους διαιτητές και τους επόπτες γιατί σε κάποιες περιπτώσεις δεν ακούω τις υποδείξεις τους και συνεχίζω να παίζω», συμπληρώνει.

Η μεγάλη του αγάπη για το τένις και ο Ρότζερ Φέντερερ, τον οποίο έχει ως πρότυπο, τον έχουν οδηγήσει στην μέχρι τώρα πορεία του που είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, παρά τις όποιες δυσκολίες. Δυσκολίες που καταφέρνει να τις ξεπερνά με τη δύναμη της θέλησης. «Είναι το είδωλό μου ο Ρότζερ Φέντερερ. Ήταν απίστευτο που τον γνώρισα και θα ήθελα κάποια μέρα να γίνω σαν κι αυτόν», ήταν το σχόλιό του για τον Ελβετό «βασιλιά» τον οποίο συνάντησε πριν από ένα χρόνο περίπου στην Ελβετία, σε αγώνα επίδειξης.

Όντας Νο83 στην παγκόσμια κατάταξη των junior ο Λι κέρδισε σε τουρνουά Futures στην Ιαπωνία, με 6-1, 6-3 τον Ιάπωνα Μασατόσι Μιγιαζάκι. Μια νίκη που του έδωσε τον πρώτο του βαθμό στην ΑΤΡ. Ένα ακόμη σκαλοπάτι πιο πάνω… Και σίγουρα μπορεί να γίνουν ακόμη περισσότερα τα σκαλοπάτια προς τα πάνω, με τον προπονητή του Παρκ Κιουνγκ Χεούν να του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Δεν έχει αφήσει την αναπηρία του να επηρεάσει το παιχνίδι του. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και θέλει να γίνει ο καλύτερος», ήταν τα λόγια του. Χαρακτηριστικό ήταν και το μήνυμα του Ραφαέλ Ναδάλ στο Twitter: «Μια ιστορία υπέρβασης! Ο Ντακ Χι Λι μας διδάσκει ότι πρέπει να παλεύουμε. Ο νεότερος παίκτης στην ΑΤΡ».

Πηγή: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου