Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Εθελοντικη δράση ΚΕ.ΠΕ.Π Σιδηροκάστρου

Το κέντρο προστασίας παιδιών ΚΕ.ΠΕ.Π Σιδηροκάστρου εξειδικεύεται στη φροντίδα και τη φιλοξενία παιδιών και ενηλίκων με σοβαρά προβλήματα (σοβαρές κινητικές και νοητικές αναπηρίες, σύνδρομα κλπ). Αυτά τα παιδιά προέρχονται από οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στη φροντίδα τους, είτε τα έχουν εγκαταλείψει.

Σήμερα και το ίδρυμα που τα φιλοξενεί δε μπορεί να ανταποκριθεί στο βαθμό που θα ήθελε για τη φροντίδα τους. Η σφοδρότητα της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε δεν άφησε ανεπηρέαστο το ΚΕ.ΠΕ.Π Σιδηροκάστρου. Δυστυχώς οι περικοπές στην οικονομική ενίσχυση που συνολικά καταβάλει το κράτος στο κέντρο, απειλούν όχι μόνο να υποβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά απειλούν και την ίδια τη βιωσιμότητα του. Οι ελάχιστοι πλέον εργαζόμενοι παλεύουν καθημερινά να ανταπεξέλθουν ώστε να μη υποβαθμιστεί η ποιότητας φροντίδας που όλα αυτά τα χρόνια αξιέπαινα και αποδειγμένα προσφέρουν.
Ο Εθελοντισμός αποτελεί γνήσια πράξη ανθρωπισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφοράς και ανιδιοτέλειας. Είναι στάση ζωής με πολλές ψυχοκοινωνικές συνιστώσες. Το επίκεντρο του εθελοντισμού είναι η προστασία της αξιοπρέπειας του ανθρώπου καθώς μέσα απ’ αυτόν καθρεφτίζεται η εικόνα του εαυτού μας, της κοινωνίας που θέλουμε και του πολιτισμού μας.

Το ΚΕ.ΠΕ.Π Σιδηροκάστρου θέλει να δημιουργήσει ένα δίκτυο Εθελοντών και απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους ενεργούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής Σιντικής αλλά και όλου του Νομού ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιθυμούν συνειδητά να προσφέρουν στα παιδιά του ιδρύματός μας.
Αυτό που ζητάμε να προσφέρεται λίγη παρέα σε αυτά τα παιδιάείναι ένα καλό λόγο, ένα χαμόγελο, λίγο ενδιαφέρον, κάθε είδους συμπαράσταση. Προσφέροντας λίγο χρόνο και αγάπη στην αρχή θα είναι αρκετό ώστε να πάρουμε και εμείς λίγη θετική ανατροφοδότηση ώστε μαζί να οργανώσουμε δράσεις γι’ αυτά τα παιδιά, έξω από το ίδρυμα.
Πληροφορίες, τηλέφωνα επικοινωνίας και email στη Αίτηση Συμμετοχής Εθελοντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου