Κυριακή 7 Απριλίου 2013

«Ποια Ελένη;» για τα παιδιά της «Μέλισσας»

Η θεατρική ομάδα «Ευ(φ)ορία» του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το «Σοφούλη», παρουσιάζει για δυο ακόμα παραστάσεις την κωμωδία «Ποια Ελενη;» στις 13 και 14 Απριλίου.

Τα έσοδα του Σαββάτου, 13 Απριλίου, θα δοθούν στο ορφανοτροφείο «ΜΕΛΙΣΣΑ». Το «Ποια Ελένη;» είναι μια κωμωδία – μιούζικαλ, ένα παραμύθι που μας γυρίζει πίσω στον πανάρχαιο μύθο του Τρωικού πολέμου, εστιάζοντας στο πρόσωπο της Ελένης.

Για το συγγραφικό δίδυμο ο Τρωικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ! Το μπλέξιμο δημιουργήθηκε από τις Θεές (Αφροδίτη, Ήρα και Αθηνά) λόγω ανταγωνισμού και για να σπάσουν την πλήξη τους.

Στην Τροία λοιπόν δεν έφτασε ποτέ η Ελένη, αλλά η Πεύκιδα, η λιγότερο όμορφη ξαδέλφη της. Ο Πάρις, ως εκ θαύματος, μα και οι άλλοι Τρώες, θα τη λατρέψουν ως ωραία Ελένη, αφού και η ίδια θα ταυτιστεί με την ιδέα. Άλλωστε όπως λέει η Αφροδίτη «η ομορφιά είναι ψέμα και κατασκεύασμα. Του λογικού τερτίπι. Κι όλο αλλάζει μορφή και νόημα». Ένα εύρημα δυνατό που θα προβληματίσει τους θεατές για την εικόνα και το περιεχόμενο, τη σημασία της ομορφιάς και την απουσία της.

Οι αρχαίοι ήρωες θα μπερδευτούν με το σήμερα, θα πάρουν μορφές από μύθους και κλασσικά εικονογραφημένα και όλα αυτά σ’ ένα θέαμα απολαυστικό, ανάλαφρο με το χιούμορ των συγγραφέων στο ζενίθ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου
Μουσική – Στίχοι: Αφροδίτη Μάνου
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Σκηνικά: Ευ(φ)ορία
Κοστούμια: Καλλιόπη Παπαδάκη – Ευ(φ)ορία
Χορογραφίες: Ευ(φ)ορία
Φωτισμοί: Μάνος Κόνσογλου
Σπαθογραφία: Σάκης Παπαδόπουλος
Μακιγιάζ-Hairsyling: Giorgio
Σχεδιασμός αφίσας-προγράμματος: Χαράλαμπος Αθανασιάδης
Video: Γιάννης Τσότσος

Παίζουν: Χαράλαμπος Αθανασιάδης, Όλγα Βαηνά, Δημήτρης Δίγκας, Λουκία Καουρή, Έφη Καπαγερίδου, Χρήστος Καραβασίλης, Δημήτρης Κιουρτσίδης, Θεολογία Μήλιου, Μίνα Μπαδάκη, Γιώργος Μπέκας, Γιώργος Μπουρατζής, Κατερίνα Παπάζογλου, Πέρσα Σαπλαχίδου, Γεωργία Σπυράκη, Δήμητρα Τακαβάκογλου, Πελαγία Τσίκουλα, Ιωάννα Χατζηγκάιδα, Ιάκωβος Χέυσον.

ΤΗΛ. 2310/ 423.925

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου