Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Υλικό από την Επιστημονική Ημερίδα για την Χρήση Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

Ημερίδα 15.3.2013 "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ" 
"Ευχρηστα εργαλεία δημιουργίας πολυμεσικού μαθησιακού υλικού για ενήλικες"


Παρουσίαση powerpoint από τον Συμεών Ρετάλη, Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιά - Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, που αφορά εκπαιδευτικά πακέτα συγγραφικών εργαλείων που δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν διαδραστικές δραστηριότητες, με μαθησιακό περιεχόμενο για όλα τα είδη μάθησης (διαδικτυακού, τάξης, εξ αποστάσεως). 

"Αξιοποίηση του διαδραστικού πίνακα στην εκπαίδευση ενηλίκων, με έμφαση στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας" 

Στην εισήγηση της Μαρίας Καραβελάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλο INTRLEARN, θίγονται θέματα που σχετίζονται με εφαρμογές, λειτουργίες και δυνατότητες αξιοποίησης του διαδραστικού πίνακα σε περιβάλλον εκπαίδευσης ενηλίκων. 

"Εικονική και επαυξημένης πραγματικότητας τεχνολογία για παροχή βοήθειας στην Εκπαίδευση" 

Παρουσιάζεται από τον Δρ. Φώτη Λιαροκάπη, Διευθυντή του εργαστηρίου εφαρμοσμένης έρευνας των διαδραστικών εικονικών κόσμων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Coventry, ένα καινοτομικό λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητας (AR) περιβάλλοντος μάθησης που είναι μια ζωντανή, άμεσα ή έμμεση, θέα του πραγματικού κόσμου, του οποίου τα στοιχεία έχουν επαυξηθεί από τον υπολογιστή και προέρχονται από αισθητηριακά ερεθίσματα, όπως ήχος, βίντεο, γραφικά. 

Παρακολουθήστε την Ημερίδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου