Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους τον Απρίλιο στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Για μικρούς

Σάββατο 13 Απριλίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Ας γνωρίσουμε την Άλκη Ζέη!
Η Άλκη Ζέη περιμένει τους μικρούς αναγνώστες στο ΟΞΥΓΟΝΟ.

Τα παιδιά θα συνομιλήσουν με την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων και θα γνωρίσουν το πολυβραβευμένο έργο της. Στα βιβλία της, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και προτείνονται για μελέτη και σε σχολεία του εξωτερικού, διακρίνονται τα ζωηρά αφηγηματικά πρόσωπα, το διάσπαρτο χιούμορ, η καλοδουλεμένη πλοκή και η εξαιρετική λογοτεχνικότητα του κειμένου.

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 8-14 ΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής από την Τρίτη, 2 Απριλίου 2013 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr με τίτλο ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ. Στο μήνυμα θα πρέπει να σημειώνετε:
1. τον τίτλο του αγαπημένου βιβλίου του παιδιού από την εργογραφία της Άλκης Ζέη (δείτε παρακάτω στο βιογραφικό της τα βιβλία της που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ),
2. δύο ερωτήσεις που το παιδί θα ήθελε να θέσει στη συγγραφέα,
3. τα προσωπικά στοιχεία του παιδιού και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και e-mail επικοινωνίας). 
Εφόσον υπάρχουν ελεύθερες θέσεις και η δήλωση συμμετοχής πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, το ΟΞΥΓΟΝΟ θα σας επιβεβαιώσει την κράτηση της θέσης. 

Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα. Παντρεύτηκε τον θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιώργο Σεβαστίκογλου, που πέθανε το 1991. Απέκτησαν δύο παιδιά. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Μόσχας, στο τμήμα σεναριογραφίας. Από το 1954 έως το 1964 ήταν πολιτική πρόσφυγας στη Σοβιετική Ένωση. Το 1964 επιστρέφει οικογενειακώς στην Ελλάδα, για να ξαναφύγουν πάλι όλοι μαζί με τον ερχομό της Χούντας το 1967, για το Παρίσι, απ’ όπου επιστρέφουν μετά τη δικτατορία. Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το γράψιμο. Στις πρώτες ακόμη τάξεις του Γυμνασίου άρχισε να γράφει κείμενα για το κουκλοθέατρο. Ένας από τους χαρακτήρες που δημιούργησε, ο Κλούβιος, έγινε κατοπινά ο ήρωας του γνωστού κουκλοθέατρου «Μπαρμπα-Μυτούσης», εμπνεύστρια του οποίου ήταν η Ελένη Θεοχάρη-Περάκη. Πρώτο της μυθιστόρημα είναι Το καπλάνι της βιτρίνας (1963), που το έχει εμπνευστεί από τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Σάμο και είναι σχεδόν αυτοβιογραφικό. Ακολουθεί μια σειρά μυθιστορημάτων για παιδιά, και το 1987 κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο για μεγάλους Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα. Έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, ενώ τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της.


Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Εύας Ιεροπούλου ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΡΚΑ

Υπάρχουν πολλών ειδών παγκάκια: κόκκινα, πράσινα, κίτρινα, ξύλινα, σιδερένια, πλαστικά... Κάτω στην παραλία όμως, είναι ένα παγκάκι αλλιώτικο. Ένα παγκάκι που δεν του αρέσει να είναι παγκάκι και που ...θέλει να γίνει βάρκα!
Περίεργο πράγμα, σκεφτήκαμε. Γιατί ένα παγκάκι να θέλει να γίνει βάρκα;
Ψάξαμε λοιπόν αυτό το παγκάκι, το βρήκαμε και το φέραμε στο ΟΞΥΓΟΝΟ για να μας διηγηθεί την ιστορία του με λόγια και με τραγούδια!
Συμμετέχουν: Νίκη Μπραβάκη (βιολί), Νεφέλη Μπραβάκη (πλήκτρα), Κώστας Μπραβάκης (κιθάρα), Εύα Ιεροπούλου (τσέλο) 

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 6-10 ΕΤΩΝ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής από την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Μια όμορφη ιστορία για ένα παγκάκι που δε θέλει να μένει καρφωμένο στην ίδια πάντα θέση. Ένα παγκάκι που θέλει να γίνει κάτι άλλο. Κατά προτίμηση βάρκα, για να γυρίσει τον κόσμο όλο. Το προσπαθεί. Και καταφέρνει τελικά, όχι ν’ αρμενίσει, αλλά να βουλιάξει στον βυθό. Εκεί έρχεται αντιμέτωπο με μια διαφορετική πραγματικότητα, που το βοηθάει να δει με άλλα μάτια την παλιά του ζωή, τη δική του ταυτότητα. Στην οποία θα επιστρέψει και θα είναι ευτυχισμένο. 

Σάββατο 27 Απριλίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Γιορτινή εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΥΓΟ του Ζαν Μπρετ, με την εμψυχώτρια Ελένη Γιαννούση

Αφού φτιάξουμε περίεργα και πρωτότυπα αυγά και αφού εξερευνήσουμε το δάσος που μένει ο Χομπ, ο μικρός λαγός της ιστορίας μας, ένα αυγουλάκι διαφορετικό από τα δικά μας θα μας αλλάξει τον δρόμο... Το μονοπάτι της φροντίδας, της ευθύνης, της ανιδιοτέλειας και φυσικά του παιχνιδιού εμφανίζεται μπροστά μας και μας καλεί να το περπατήσουμε! Τι περιμένουμε; 

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 4-8 ΕΤΩΝ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής από την Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένας μικρός λαγός ονειρεύεται να διακοσμήσει το καλύτερο πασχαλινό αυγό, για να γίνει βοηθός του Λαγού του Πάσχα. Όταν όμως βρίσκει ένα αυγό που έχει πέσει από τη φωλιά του, το λυπάται, ξεχνάει το όνειρό του και προσπαθεί να το κρατήσει ζεστό, μέχρι να εκκολαφθεί το πουλάκι… 

Για μεγάλους

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013, στις 8 μ.μ.

Το ΟΞΥΓΟΝΟ σας προσκαλεί σε μια βραδιά με τη συγγραφέα Μαργαρίτα Μαντά και το νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Με αφορμή το βιβλίο η συγγραφέας συνομιλεί με την Ελένη Αποστόλου, πρώην διοικητικό και οικονομικό στέλεχος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Παναγιώτη Μάμαλη, πολιτικό μηχανικό, πρώην Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, και τον Θωμά Τρικούκη, συγγραφέα και Πρόεδρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. 

Θα ακολουθήσει η προβολή της εμβληματικής ταινίας Το βλέμμα του Οδυσσέα του Θόδωρου Αγγελόπουλου*.
* Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου και την TheoAngelopoulosFilmProductions για την παραχώρηση των δικαιωμάτων προβολής της ταινίας. 

Χορηγός επικοινωνίας
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Όλο το γοητευτικό παρασκήνιο του πληθωρικού σκηνοθέτη καθώς επίσης και όλο το ανθρώπινο δυναμικό από τους βοηθούς μέχρι τους ηθοποιούς, όπως το κατέγραψε η Μαργαρίτα Μαντά. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται τα ημερολόγια που κρατούσε η Μαντά στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Το βλέμμα του Οδυσσέα του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Το υλικό αυτό γράφτηκε εν θερμώ από τη συγγραφέα η οποία συμμετείχε στα γυρίσματα ως σκριπτ, αλλά στην πραγματικότητα ήταν επιφορτισμένη με πολύ περισσότερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια στον πρόλογό της: Βοηθός σκηνοθέτη, γραμματέας παραγωγής, μεταφράστρια, θεματοφύλακας του σεναρίου, αμπιγιέζ ενίοτε, ο άνθρωπος στον οποίο ο Θόδωρος τηλεφωνούσε μεταξύ πέντε με έξι το πρωί για να μοιραστεί τις όποιες αλλαγές, επαναγραφές, αναδομήσεις του σεναρίου είχε δει στον ύπνο του το βράδυ. Και μαζί μ’ αυτές να μου πει κι έναν στίχο από ποίημα δικό του ή από ένα ποίημα των δικών του ποιητών. Όπως μας πληροφορεί στον πρόλογό της η συγγραφέας, το κείμενο αυτό δεν ξεκίνησε ποτέ με σκοπό να γίνει ένα βιβλίο που θα δημοσιοποιηθεί. Τον Απρίλιο του 1995, λίγες μέρες πριν η ταινία πάει στις Κάννες, στα εξηκοστά γενέθλια του σκηνοθέτη, η Μαργαρίτα Μαντά τού χάρισε τα τρία χειρόγραφα τετράδια αυτού του Ημερολογίου λέγοντάς του: «Όταν το διαβάσετε, θα μου κόψετε την καλημέρα, γιατί στις μισές και παραπάνω σελίδες σας βρίζω». Γέλασε, το πήρε και της είπε: «Τότε μπορεί και να ’χει ενδιαφέρον». Λίγες μέρες μετά, ο Αγγελόπουλος ανακοίνωσε στη Μαντά πως αυτό το κείμενο πρέπει οπωσδήποτε να εκδοθεί γιατί είναι η πιο «μπρούτα» καταγραφή του τι είναι γύρισμα μιας δικής του ταινίας. Το βιβλίο δεν κατάφερε να εκδοθεί τότε. Με το ίδιο ακριβώς κείμενο, χωρίς καμία «καλλωπιστική» επέμβαση, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, η έκδοση αυτή κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2013. Το κείμενο διανθίζεται με φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα καθώς και σχετικά ντοκουμέντα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Μαργαρίτα Μαντά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Γαλλική Φιλολογία και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου. Συνεργάστηκε με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στις ταινίες: Το Βλέμμα του Οδυσσέα, Μία Αιωνιότητα και μία μέρα, Το Λιβάδι που δακρύζει, Η Σκόνη του Χρόνου. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει ταινίες μυθοπλασίας μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ μεσαίου και μεγάλου μήκους, videos για θεατρικές παραστάσεις, εταιρικά videos. Συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης φωτογράφο JosefKoudelka γράφοντας το κείμενο στο βιβλίο του Περιπλανήσεις – Ακολουθώντας το Βλέμμα του Οδυσσέα (έκδοση Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 1995) καθώς επίσης και στην έκθεση Περίπλους – 12 Φωτογράφοι του Magnum φωτογραφίζουν τη σύγχρονη Ελλάδα (Μουσείο Μπενάκη, Ιούνιος 2004). Το μυθιστόρημά της με τίτλο Η μνήμη ακίνητη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, τον Οκτώβριο του 2002. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, στις 8 το βράδυ
Βραδιές μυστηρίου με την Gamecraft για αναγνώστες αστυνομικής λογοτεχνίας
Ένα παιχνίδι ρόλων βασισμένο σε σενάριο υπόθεσης μυστηρίου. Ένα έγκλημα, μία απαγωγή, η κλοπή ενός σπάνιου αντικειμένου, ζητούν επίλυση μέσω συνεργασίας, παρατηρητικότητας και αυτοσχεδιασμού. Στοιχεία, διάλογοι και ανατροπές θα είναι διάσπαρτα στην πορεία των ερευνητών προς την τελική κορύφωση. Μερικά πολύ σημαντικά και άλλα παραπλανητικά. Ο χρόνος κυλάει εις βάρος τους... 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ (έως 25 άτομα)
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: Βραδιές μυστηρίου). Στο μήνυμά τους θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο του συμμετέχοντα.
Αντί εισιτηρίου, οι συμμετέχοντες καλούνται να αγοράσουν πριν από την έναρξη του παιχνιδιού ένα αστυνομικό μυθιστόρημα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ από το βιβλιοπωλείο του ΟΞΥΓΟΝΟΥ.

H Gamecraft είναι μια ομάδα που δραστηριοποιείται στον χώρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης πρωτότυπων εκδηλώσεων, βασισμένων σε μοντέρνες και ενδιαφέρουσες τεχνικές, όπως τα ζωντανά παιχνίδια ρόλων (L.A.R.P – Live Action Role Playing), τα παιχνίδια εναλλακτικής πραγματικότητας (A.R.G – Alternate Reality Games) και τα διαδραστικά παιχνίδια σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο. Επίσης συμμετέχει σε εκδόσεις σχετικού αντικειμένου. Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2009, έχοντας προλάβει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να παρουσιάσει δείγματα δουλειάς σε μουσεία και χώρους εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Τα στελέχη της ειδικεύονται στα παιχνίδια ρόλων, καθώς αποτελούν ιδρυτικά μέλη συλλόγων παιχνιδιών φαντασίας, έχουν σχετικές ειδικότητες ή κατάρτιση (μουσειοπαιδαγωγοί, φοιτητές σχολών θεάτρου, διοργανωτές εκδηλώσεων, πολιτιστικοί διαχειριστές κ.λπ). 

Σινεφίλ Τρίτες με το CineDogs.gr, στις 8 μ.μ.
Όταν η ανεργία επιτίθεται - The Dark Veil of Unemployment
Κάτι πολύ ευρύτερο από παθογόνο κοινωνικό φαινόμενο, κάτι πολύ ισχυρότερο από δείκτης. Τρεις ταινίες που σκιαγραφούν διαψευσμένες προσδοκίες, απονενοημένα διαβήματα και επιδείξεις θάρρους και δύναμης από ανθρώπους που έπεσαν σε ένα πηγάδι που μοιάζει άπατο και αβαθές. 

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013, στις 8 μ.μ.
Ελεύθερος ωραρίου (L’emploi du temps, 2001) του Λοράν Καντέ
Ένα χρονικό απραξίας, αποπροσανατολισμού και αυτό-απαξίωσης. Η βαρβαρότητα του «είσαι αυτό που κάνεις». Μια ισχυρότατη κινηματογραφική εμπειρία.

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013, στις 8 μ.μ.
Δευτέρες με λιακάδα (LosLunesalSol, 2002) του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα
Ένας χαμηλόφωνος ύμνος στην ανθρωπιά που προκαλεί αβίαστη συγκίνηση, μακριά από μελοδραματικούς εκβιασμούς, σεναριακές ευκολίες και διδακτισμούς.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, στις 8 μ.μ.
Μακριά πετούν τα σύννεφα (DriftingClouds, 1996) του Άκι Καουρισμάκι
Έξοχο μινιμαλιστικό σινεμά, φαινομενικά ψυχρό αλλά στην ψυχή του απίστευτα τρυφερό και ουμανιστικό. Ο Φινλανδός Άκι Καουρισμάκι στα καλύτερά του.
Μετά τη συγκεκριμένη προβολή ακολουθεί πάρτι στο Φρειδερίκο Αγάπη μου (Ολύμπου 87).

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο πατάρι του ΟΞΥΓΟΝΟΥ κάθε Τρίτη, στις 8 το βράδυ. Την επιλογή και την παρουσίαση των ταινιών επιμελούνται οι συντάκτες του CineDogs.gr. Μετά το τέλος της ταινίας ακολουθεί συζήτηση. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Οι συντάκτες του CineDogs.gr είναι ο Σωτήρης Μπαμπατζιμόπουλος και ο Γιώργος Παπαδημητρίου. Κείμενά τους σχετικά με τον κινηματογράφο δημοσιεύονται στην καθημερινή εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (www.typosthes.gr). 

Σεμινάριο: «Η θεατρική τέχνη και το παραμύθι»
Εργαστήριο για νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 
Διάρκεια: 12 διδακτικές ώρες 
Υπεύθυνη εργαστηρίου - Διδασκαλία: Μελίνα Χατζηγεωργίου, δασκάλα Δράματος/θεάτρου
Αντικείμενο: Η αξιοποίηση της θεατρικής τέχνης στη διερεύνηση εννοιών και αξιών που αναδύονται από τα παραμύθια.
Αναλυτικά: Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μέθοδο και διάφορες τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος (Drama in Education – Ε.Δ.), το οποίο αποτελεί μια μορφή θεατρικής τέχνης με καθαρά παιδαγωγικό χαρακτήρα. Στόχος είναι να δώσουν οι συμμετέχοντες τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο τα παραμύθια, να διερευνήσουν τις ιδέες και τις αξίες που ενυπάρχουν σε αυτά, να εκφράσουν προτάσεις και πιθανές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ήρωες. Συγχρόνως, στόχος είναι να μπορέσουν τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου, να παίξουν, να χαρούν και να δημιουργήσουν ομαδικά. 

Τα παραμύθια αποτελούν σημαντική πηγή γνώσης για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Η συμβολική γλώσσα του παραμυθιού επιτρέπει στα παιδιά να διερευνήσουν έννοιες και αξίες που τους αφορούν, μέσα από μια αναλογία. 
Το παραμύθι μπορεί επίσης να δώσει δυνατότητες διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης και η μέθοδος του Ε.Δ. να αξιοποιηθεί ως μέσο διδασκαλίας αφού προωθεί τη βιωματική, ενεργητική, συνεργατική μάθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. 
Στο σεμινάριο η θεωρία διαπλέκεται με την πράξη. Κλείνοντας, οι συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν οι ίδιοι δραστηριότητες Ε.Δ. με βάση ένα παραμύθι της επιλογής τους. 

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο της Άβρας Αυδή και της Μελίνας Χατζηγεωργίου Η τέχνη του Δράματος στην εκπαίδευση. 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18.00-20.00 
Τα μαθήματα θα γίνουν την Πέμπτη 11, 18 και 25 Απριλίου και την Πέμπτη 16, 23 και 30 Μαΐου 2013.
Κόστος: 120 ευρώ / 100 ευρώ για φοιτητές, κατόχους έγκυρης κάρτας ανεργίας και για όσους εγγραφούν σε περισσότερα από ένα σεμινάρια του ΟΞΥΓΟΝΟΥ. Η αποπληρωμή των διδάκτρων γίνεται σε τρεις δόσεις. 

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 

Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: «Η θεατρική τέχνη και το παραμύθι» Εργαστήριο για νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).

Η Μελίνα Χατζηγεωργίου είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εκπαιδευτικό Δράμα. Έχει εργαστεί ως δασκάλα Δράματος/θεάτρου σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου. Έχει διδάξει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για το Δράμα που οργανώθηκαν από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εκπαιδευτικών για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και άλλους φορείς. Διδάσκει τα μαθήματα «Δραματοποίηση» και «Θέατρο στο σχολείο» στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. Συνέγραψε με την Άβρα Αυδή το βιβλίο Η τέχνη του Δράματος στην εκπαίδευση. 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2007). 

Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη δική του σελίδα στο fb. Kάντε like και μάθετε όλα τα νέα του νέου χώρου.
Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε το ΟΞΥΓΟΝΟ στο twitter

ΟΞΥΓΟΝΟ
Ανάσες πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
Ολύμπου 81, 54631 Θεσσαλονίκη 
τηλ.: 2310 260085, e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη-Παρασκευή: 10.00-21.00 
Σάββατο: 10.00-15.00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου