Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

“Σινε-Μαθήματα: Εκπαιδεύοντας θεατές…”2

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, διαμέσου της Υπεύθυνης των Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ευαγγελίας Κουνέλη, συνεχίζοντας τον κύκλο σεμιναρίων:«Σινε-Μαθήματα: Εκπαιδεύοντας θεατές…»1,
σας προσκαλεί στο δεύτερο σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί τη
Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, ώρα 17.00,
στα 1ο και 6ο Δημοτικά Σχολείο Χολαργού
(Περικλέους 51-53, Χολαργός, τηλ. 2106511198 – 2106546895).

Θα προβληθεί η ταινία:
“Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ”,

O κύριος Lazhar, από την Αλγερία, προτείνει τον εαυτό του ως αντικαταστάτη της δασκάλας που αυτοκτόνησε σε ένα δημοτικό σχολείο της Γαλλίας. Από την στιγμή που προσλαμβάνεται κάνει τα πάντα για να έρθει πιο κοντά στα παιδιά, να τους συμπαρασταθεί και να τους εξηγήσει την ανεξήγητη ακόμη και για τους μεγάλους πολλές φορές δύναμη της απώλειας. Ωστόσο, κανείς απ’τους συναδέλφους, γονείς, ακόμη κι απ’ τα παιδιά δε γνωρίζει το παρελθόν του κυρίου Lazhar κι ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί απελαθεί….

του Φιλίπ Φαλαρντό

(παραγωγή 2011, διάρκεια 94΄).

Την ταινία θα προλογίσει ο Κριτικός Κινηματογράφου, Σκηνοθέτης και Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, ο οποίος θα συντονίσει και τη συζήτηση στο τέλος της προβολής.

Στη συζήτηση θα συμμετέχει, ειδικός ψυχολόγος – παιδαγωγός ως προσκεκλημένος ομιλητής.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για τη διευκόλυνση της οργάνωσης, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το 2ο σεμινάριο να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, κ. Ευαγγελίας Κουνέλη: evakouneli@gmail.com μέχρι τις 2 Μαρτίου 2013.

Αναλυτικές πληροφορίες για την σειρά των σεμιναρίων, των προβολών και περιλήψεις των ταινιών θα βρίσκετε κάθε φορά στο Ιστολόγιο των Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας: http://politistikathemata.webnode.gr/ (επιλογή από αριστερό μενού: Σινε-Μαθήματα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου