Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο «Σπάιντερμαν» των U2 υποδέχεται αυτιστικά παιδιά στο Μπρόντγουεϊ

Ο Σπάιντερμαν υποδέχεται για πρώτη φορά παιδιά που πάσχουν από αυτισμό σε μία ειδική παράσταση στο Μπρόντγουεϊ, στις 27 Απριλίου.

Το μιούζικαλ που έχει τίτλο «Spider-Man: Turn Off the Dark» παρουσιάζεται - με μεγάλη επιτυχία - σε μουσική των Μπόνο και Ετζ των U2 και σκηνοθεσία του Φίλιπ Γουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ. 

Οι παράγωγοι φρόντισαν ώστε η ειδική παράσταση να είναι ευχάριστη για τα αυτιστικά παιδιά. Γι’ αυτό και μείωσαν την ένταση του ήχου και των φωτισμών. Οσοι νιώσουν περίεργα κατά τη διάρκεια της παράστασης, μπορούν να μεταφερθούν σε έναν χώρο με αναπαυτικές καρέκλες, παιχνίδια και βιβλία για ζωγραφική.

Είναι η πέμπτη παραγωγή που παρουσιάζεται σε ειδική εκδήλωση για αυτιστικά παιδιά (πρώτη ήταν ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» το 2011 και ακολούθησαν η «Μαίρη Πόπινς», ένας ακόμη «Βασιλιάς των Λιονταριών» και το «Elf: The Musical»).

Η κίνησή αυτή είναι μια πρωτοβουλία του Theatre Development Fund που έχει στόχο να κάνει το θέατρο προσβάσιμο σε όλους. Πραγματοποίησε μάλιστα έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι οι περισσότερες οικογένειας στην Αμερική θα επέλεγαν να παρακολουθήσουν τον «Σπάιντερμαν». Το Theatre Development Fund αγόρασε λοιπόν όλα τα εισιτήρια της παράστασης (για τις 27 Απριλίου) στο θέατρο Foxwoods και θα τα διαθέσει με έκπτωση.

Θα υπάρχουν επίσης διαθέσιμα στο Ιντερνετ προγράμματα του μιούζικαλ όπου τα παιδιά θα μαθαίνουν για την υπόθεση αλλά και για την λειτουργία του θεάτρου.


Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου