Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ έγινε application

Εξήντα πέντε χρόνια αφότου εκδόθηκε για πρώτη φορά από τον πατέρα της Άννας Φρανκ, Ότο, «Το ημερολόγιο ενός νεαρού κοριτσιού» γίνεται διαδραστικό application. Κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Penguin, με αφορμή τη διεθνή ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, στις 27 Ιανουαρίου.

Το application περιλαμβάνει πλούσιο ενσωματωμένο περιεχόμενο. Μεταξύ άλλων, ο αναγνώστης μπορεί να δει βίντεο με τον μοναδικό εν ζωή συγγενή της Άννας Φρανκ, Μπάντι Ελάιας, να ακούσει αποσπάσματα του ημερολογίου, τα οποία αφηγείται η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, αλλά και να δει αντίγραφα των σελίδων του αυθεντικού ημερολογίου.

Ενσωματώνονται επίσης και «ιστορικές διαδρομές» με συγκεκριμένες θεματικές. Ο αναγνώστης πάντως ενημερώνεται ότι σε περίπτωση που δεν γνωρίζει την ιστορία της Άννας Φρανκ, είναι καλύτερα να διαβάσει πρώτα το βιβλίο και μετά να ακολουθήσει τις «διαδρομές».

Ακόμα, περιέχει αποκλειστικό αρχειακό υλικό από το Ίδρυμα Άννα Φρανκ καθώς και φωτογραφίες που δεν έχουν δημοσιευθεί. Το application είναι διαθέσιμο για iPad.

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ περιγράφει τη ζωή της από τις 12 Ιουνίου 1942 έως την 1 Αυγούστου 1944. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1947 και μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε 60 γλώσσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου