Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: 600 παιδιά συζητούν για τη θάλασσα

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το θαλάσσιο κόσμο και η ανάληψη δράσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αποτελούν τους στόχους εκπαιδευτικού προγράμματος που προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δράση της «Παιδικής HELMEPA» (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος) μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές να γνωρίσουν το φυσικό -κυρίως το παράκτιο και θαλάσσιο- περιβάλλον της Ελλάδας, καθώς επίσης τους τρόπους προστασίας του, μέσα από το Σχέδιο Δράσης του.

Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» λειτούργησε για πρώτη φορά το 1993, με αφορμή τις προτάσεις 150.000 μαθητών που επισκέφτηκαν τις περιβαλλοντικές Εκθέσεις της HELMEPA στο διάστημα 1983 - 1992 και την επιθυμία τους να έχουν ένα βήμα μέσω του οποίου θα μπορούσαν να εκφράζουν τις ιδέες, αλλά και τις ανησυχίες τους για θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Το ανανεωμένο Σχέδιο Δράσης του σχολικού έτους 2012-2013 προτείνει 30 θεματικές και κάποιες δραστηριότητες, όπως τον καθαρισμό και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου «Κελλάριος Όρμος» και εκπαιδευτικές εξορμήσεις στο πεδίο της συνδρομής στην ανακύκλωση ρύπων που καταλήγουν στη θάλασσα.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν 600 παιδιά από σχολεία της Θεσσαλονίκης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως τα τέλη Ιανουαρίου στο Τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου