Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Επιθέσεις φασιστικής νεολαίας σε τέσσερα σχολεία στη Ρώμη

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των επιθέσεων σε σχολεία από μέλη της νεοφασιστικής νεολαίας της Ρώμης.

Για δεύτερη ημέρα σημειώθηκαν έφοδοι από δεκάδες νεαρούς που ανήκουν στη νεοφασιστική μαθητική οργάνωση «Blocco studentesco», στα σχολεία Τζούλιο Τσέζαρε, Ατζαρίτα, Μαμιάνι της ιταλικής πρωτεύουσας.

Κρατώντας πλακάτ με το σύμβολο της οργάνωσής τους και πετώντας καπνογόνα εισέβαλαν με καλυμμένο το πρόσωπό τους σε δημόσιο σχολείο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «περισσότερη εξουσία στους μαθητές».

Την ίδια ώρα μία άλλη ομάδα από την επίσης ακροδεξιά οργάνωση «Lotta studentesca», κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «όχι στον νόμο Απρεα», ο οποίος προβλέπει την ιδιωτικοποίηση δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, διαδήλωσαν με τη σειρά τους έξω από σχολείο.

Ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, ο οποίος έχει θητεύσει σε νεοφασιστική νεολαία, έκανε λόγο για «βίαιες και παιδαριώδεις πράξεις».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες εξαιτίας των καπνογόνων και δεν επιτρέπεται να μπαίνει κανείς σε δημόσιο κτίριο με καλυμμένο το πρόσωπό του. Από την άλλη πρόκειται για παιδαριώδη πράξη καθώς δε μπορεί να διαδηλώνει κανείς κατ’αυτό τον τρόπο. Όλα αυτά έχουν στόχο την δημοσιότητα. Προσκαλώ λοιπόν τον Τύπο να μην δώσει χώρο για αυτές τις διαδηλώσεις γκρουπούσκουλων».

Παρόλα αυτά ο δήμαρχος της αιώνιας πόλης δεν έκανε καμία αναφορά στην νεοφασιστική ταυτότητα των νεαρών ακόμα κι όταν η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Μαρία Κόσα μίλησε για εξύμνηση του Μπενίτο Μουσολίνι από τα μέλη των οργανώσεων και τόνισε ότι οι μαθητές κι οι καθηγητές επιβάλλεται να νιώθουν και να είναι προστατευμένοι καλώντας τον να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου