Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τα παιδιά στο Φούρνο (χωρίς πατάτες)

Ο «Φούρνος» είναι χώρος στον οποίο μπορούν να μυηθούν τα παιδιά στην τέχνη του θεάτρου. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένδειξη με τις ηλικίες, από 2,5, γίνονται δεκτά βρέφη και μωρά στο καρότσι τους. Τόσο οι παραγωγές του θεάτρου Φούρνος όσο και οι φιλοξενούμενες παραστάσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι διασκεδαστικές, διδακτικές και να μην κουράζουν. Οι ηθοποιοί, έμπειροι σε ζητήματα συμπεριφοράς των νηπίων, δεν διστάζουν να εντάξουν στην αφήγηση όσα λένε τα παιδιά που παρεμβαίνουν στην αφήγηση.

Το θέατρο «Φούρνος» έχει προσαρμόσει τις τιμές του στα νέα δεδομένα, της κρίσης και έτσι τα εισιτήρια διατίθενται στην τιμή των 10 ή των 8 ευρώ, ανάλογα με την ημέρα. Παρουσιάζονται έργα που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, όπως το Μήλα, ζάχαρη, κανέλλα το οποίο παίζεται για 5η συνεχή χρονιά.

Πληροφορίες: Μαυρομιχάλη 168 Αθήνα 11472 Τηλ. 210.6460748 ιinfo@fournos-culture.gr www.fournos-culture.gr
 
 
Το παράθυρο της Χαράς

Για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών

Έξω από το παράθυρο της η Χαρά βλέπει κάθε φορά τους φίλους της και τους χαιρετά. Είναι πολύ χαρούμενη και περνάει μια χαρά….Όμως μια μέραμαθαίνει ότι θα μετακομίσει και θα πάει σε άλλη γειτονιά. Τι θα γίνουν οι φίλοι της; Θα τους ξαναδεί ποτέ; Μια ιστορία για την έννοια των αλλαγών στη ζωή μας και της αληθινής φιλίας με πολύ μουσική και τραγούδια.

Κείμενο-σκηνοθεσία Ελεάννα Σαντοριναίου. Παίζουν:Ευγενία Μαραγκού Ματίνα Δημητροπούλου, Δημήτρης Νικολαϊδης.

Διάρκεια της παράστασης 50’. Κάθε Κυριακή στις 11:30


Μάρκος ο Γάτος

Για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών (συμμετέχουν στην παράσταση)

Ο Μάρκος είναι ένας ευτυχισμένος φοβερός και τρομερός γάτος. Ζει σε ένα σπιτάκι μαζί με την αφεντικίνα του την κυρία-Φλώρα. Δεν έχει παράπονο για τίποτα. Όμως, όλα στη ζωή του αλλάζουν όταν η κυρία-Φλώρα βρίσκει ένα μικρό σκυλάκι έξω από την πόρτα του σπιτιού της & αποφασίζει να το κρατήσει. Ο Μάρκος νιώθει ότι μέρα με τη μέρα χάνει την αφεντικίνα του, η οποία δίνει σημασία μόνο στο σκυλάκι. Για να την ξανακερδίσει προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό του και να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό που είναι.
Πρόκειται για έργο με μηνύματα για την ευαίσθητη σχέση γονιού με παιδί ειδικά μετά τον ερχομό ενός μικρού αδελφού, με την συμμετοχή όλων των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση με πολύ χιούμορ μουσική κούκλες και 2 ηθοποιούς το έργο προσφέρει τρυφερές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Κείμενο-σκηνοθεσία Ελεάννα Σαντοριναίου, Κούκλες-Κοστουμια Άννα Σαντοριναίου Μουσική πρωτότυπη ABC (Alternative Blues Company)
Παίζουν Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

Διάρκεια παράστασης 55’ Κάθε Σάββατο στις 5:00 και Τετάρτη στις 5:30



Μήλα Ζάχαρη Κανέλα

Κάθε Σάββατο στις 11:30

Για παιδιά από 2,5 έως 5 ετών

Παράσταση με δύο ηθοποιούς, κούκλες και συμμετοχή των παιδιών

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια ! Τι να κάνει? Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή όπου έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.
Ένα διαδραστικό παραμύθι για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο .

Επιμέλεια-Διασκευή Ελεάννα Σαντοριναίου,
Μουσική πρωτότυπη ABC (Alternative Blues Company)
Παίζουν Ευγενία Μαραγκού Ματίνα Δημητροπούλου

Διάρκεια της παράστασης 50’
 
Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου