Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μ.Κ.Ο. ΔΡΩ: Πρόσκληση σε κωφούς καλλιτέχνες και ακούοντες που αξιοποιούν καλλιτεχνικά την Ε.Ν.Γ.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Βραδιές Πολιτισμού στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα», που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Τεχνόπολις Πειραιώς 100, Γκάζι, στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2012 και ώρες 17:00-22:00.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
Αφηγήσεις με ανέκδοτα και ιστορίες στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα,
Παρουσίαση της ιστορίας της κοινότητας των Κωφών στην Ελλάδα και βιογραφίες Κωφών
Έκθεση έργων κωφών/βαρήκοων καλλιτεχνών
Εργαστήρι ΕΝΓ
Θεατρικά δρώμενα
Τραγούδια στην ΕΝΓ από την καλλιτεχνική ομάδα ΤραγουΔΡΩ
Παρουσιάσεις της δουλειάς που γίνεται σε σχολεία κωφών κ.α.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, 26 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι Κωφοί γιορτάζουν και τιμούν τις Νοηματικές τους Γλώσσες.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντηθούν και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους οι Έλληνες Κωφοί, οι επιστήμονες και επαγγελματίες που εργάζονται στην κοινότητα των Κωφών είτε συνεργάζονται μαζί της, καθώς επίσης και τα ακούοντα άτομα που ίσως μέχρι τώρα δεν γνώριζαν την κουλτούρα, τις συνήθειες ή την γλώσσα της Ελληνικής Κοινότητας των Κωφών.
Ελπίζουμε ότι αυτό το διήμερο Πολιτισμού θα δώσει το έναυσμα για μεγαλύτερες ανταλλαγές και μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των συμμετεχόντων και θα διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Γι’ αυτό το λόγο
Καλούμε τους κωφούς/βαρήκοους καλλιτέχνες να μας τιμήσουν με την παρουσίαση των έργων τους που ενδεικτικά μπορούν να είναι απ’ τις εξής τέχνες: Ζωγραφική, Φωτογραφία, Αφίσα, Χαλκογραφία – Χαρακτική, Κόσμημα, Αγγειοπλαστική (αν εκφράζεστε με κάποια άλλη μορφή τέχνης, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις).
Καλούμε θεατρικές ομάδες που αξιοποιούν την ΕΝΓ να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
Καλούμε τα σχολεία κωφών να παρουσιάσουν πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές τους.
Καλούμε μέλη της Ελληνικής Κοινότητας των Κωφών να αφηγηθούν ιστορίες και ανέκδοτα στην ΕΝΓ.
Επίσης, καλούμε άτομα που ενδιαφέρονται για το τραγούδι στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και το χορό, να στελεχώσουν την καλλιτεχνική ομάδα «ΤραγουΔΡΩ» και να παρουσιάσουν τραγούδια στην ΕΝΓ μόνοι τους, σε ζευγάρι ή σε ομάδα. Η ομάδα είναι μεικτή και την αποτελούν άτομα με ή χωρίς ακουστική απώλεια και από κάθε ηλικία.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ή να στείλουν e-mail με προτάσεις και απορίες στο philippos_tragas@hotmail.com, ή με φαξ στο 210-7776804 ή στο facebook http://www.facebook.com/mkodrw με θέμα «ΒΡΑΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΝΓ».
Σας περιμένουμε,
Ο συντονιστής των καλλιτεχνικών ενεργειών της «Δρω»,
Φίλιππος Τράγκας

Σημείωση 1: Οι οργανωτές δεν θα εμποδίσουν πιθανή αγορά από επισκέπτη κάποιου έργου που εκτίθεται, με την προϋπόθεση να παραμείνει στην έκθεση μέχρι το τέλος της.
Σημείωση 2: Ακόμα και αν δεν ενδιαφέρεστε άμεσα να συμμετάσχετε στην εκδήλωση αυτή, αποστείλατε μας τα στοιχεία επικοινωνίας σας, για μελλοντικές παρόμοιες εκδηλώσεις, ή προωθήστε το παρόν, σε κάποιους που θα τους ενδιέφερε να εκθέσουν τα έργα τους στο φεστιβάλ.
 
Πηγή: ΔΡΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου