Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.: Σεμινάρια απόκτησης επάρκειας εκπαιδευτή θεραπευτικής ιππασίας και ιπποθεραπείας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας (ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.) ιδρύθηκε από μια ομάδα επιστημόνων του χώρου της υγείας (ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.ά.), με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επιστημόνων της αποκατάστασης που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την θεραπευτική ιππασία.

 Πεποίθηση μας είναι, ότι η θεραπευτική ιππασία μπορεί να γίνει μια αυστηρά δομημένη θεραπεία, με δικά της θεραπευτικά πρωτόκολλα και διακριτό το ρόλο του θεραπευτή στην ομάδα αποκατάστασης, μεγιστοποιώντας τα οφέλη από αυτή, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ταχύτερη αποκατάσταση του ασθενούς. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε από τον ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι. η "Σχολή Ιπποθεραπευτών & Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας", που ήδη κλείνει 6 χρόνια λειτουργίας και έχει μεγάλη απήχηση στους θεραπευτές στην Ελλάδα.
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου ξεκινά το 1 από τα 3, τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι., για την απόκτηση της επάρκειας εκπαιδευτή θεραπευτικής ιππασίας και ιπποθεραπείας. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε φοιτητές και τελειόφοιτους επαγγελμάτων υγείας (όπως φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς κ.λπ.). Το σεμινάριο θα διαρκέσει 12 μέρες και περιλαμβάνει:
τρεις ενότητες (τετραήμερα σεμινάρια)
και εξαήμερη πρακτική εξάσκηση (σε ημερομηνίες της επιλογής σας)

Την τελευταία ημέρα της πρακτικής εξάσκησης θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για την απόκτηση της επάρκειας.
 
Η πρώτη ενότητα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Οκτώβριου έως και την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα της πρώτης ενότητας θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες με e-mail.

Για να αποκτήσει κάποιος την τίτλο του εκπαιδευτή θεραπευτικής ιππασίας και ιπποθεραπείας θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει και τα τρία τετραήμερα σεμινάρια συν την εξαήμερη πρακτική εξάσκηση.

Τόπος διεξαγωγής:
Ιππικός Όμιλος Βαρυμπόμπης (ΙΟΒ)
Ιππικός Όμιλος Βορείων Προαστίων (ΙΟΒΟΠ)
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι. στο τηλ. 6957044048 (κα Ελένη Γρίβα, από 09:00 έως 19:00), ή με τον κύριο Νίκο Πολύζο 6942464678 (17:00 - 20:00).

Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής σε κάθε 4ημέρο Σεμινάριο είναι: 270 ευρώ

Ημερομηνίες υπόλοιπων ενοτήτων:
7 - 11 Φεβρουαρίου 2013
17 - 20 Μαίου 2013
 
Πηγή: noesi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου