Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Η ανθρωπότητα λέει αντίο στον Αρμστρονγκ και του κλείνει πονηρά το μάτι


Η είδηση του θανάτου του Νιλ Άρμοστρονγκ συγκλόνισε, συγκίνησε και έγινε με «ταχύτητα φωτός» γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Τo Twitter κατακλύστηκε από αναρτήσεις και ντοκουμέντα από εκείνη την ημέρα που ο άνθρωπος κατέκτησε τη Σελήνη και το μικρό βήμα του Αρμστρονγκ γινόταν το γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα. Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS «ανεβάζει» συνέντευξη του, το 2005, στην εκπομπή 60 minutes ενώ παντού γίνονται σχετικά φωτογραφικά αφιερώματα.

Δείτε την αναμετάδοση της διαστημικής αποστολής του Απόλλο 11 στη σελήνη από την ελληνική τηλεόραση- Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο

Λεπτά μετά την είδησή του θανάτου του, η New York Times ανεβάζει στο Twitter το πρωτοσέλιδο εκείνης της ημέρας.

Ακολουθεί βροχή αναρτήσεων από επιστήμονες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, απλούς Αμερικανούς πολίτες, που λένε για αυτόν...

«Ήταν το σύμβολο της εξερεύνησης του διαστήματος, ένας υπέροχος Αμερικανός, ο ταπεινός ήρωας των ονείρων μας, ο εμπνευσμένος πρωτοπόρος»

Σε ευχαριστούμε Νιλ Άρμστρονγκ, αναπαύσου εν ειρήνη, το tweet της NASA.

Ο Νιλ Αρμστρονγκ, ήταν ένας ήρωας όλων των εποχών. Σε ευχαριστούμε Νιλ, γιατί μας έδειξες τη δύναμη ενός μικρού βήματος, δηλώνει ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Ο Νιλ Αρμοστρονγκ, παίρνει τη θέση του στο Πάνθεον των ηρώων. Η σελήνη θα χάσει τον πρώτο γιο της από τη Γη, ανεβάζει στο λογαριασμό του στο tweeter o Μιτ Ρόμνει.

Για τον Αμερικανό αστροναύτη Μαρκ Κέλλυ, ο Νιλ Αρμστρονγκ ήταν το σύμβολο της εξερεύνησης του διαστήματος και ένας σπουδαίος Αμερικανός.
Συγκινεί το μήνυμα του συνταξιδιώτη του αλλά και η ανακοίνωση της οικογένειας

Το μήνυμα του Μπαζ Ολτριν, συνταξιδιώτη του στην αποστολή Apollo 11 συγκλονίζει:

Λυπάμαι πολύ που μαθαίνω σήμερα για τον θάνατο του Νιλ Άρμστρονγκ. Με τον Νιλ εκπαιδευτήκαμε μαζί, ήμασταν όμως και καλοί φίλοι και πάντα θα μας συνδέει η αποστολή Apollo 11. Όποτε κοιτάω το φεγγάρι, θυμάμαι εκείνην τη στιγμή, τέσσερις δεκατίες πριν, όταν συνειδητοποίησα ότι παρότι βρισκόμασταν τόσο μακριά από τη Γη, για την ακρίβεια πιο μακριά από οποιονδήποτε άλλον, δεν ήμασταν μόνοι.

Εικονικά, όλος ο κόσμος, είχε κάνει εκείνο το ταξίδι με μας. Ο φίλος μου ο Νιλ έκανε εκείνο το μικρό βήμα αλλά το τεράστιο άλμα της ανθρωπότητας, στιγμή ορόσημο για την ιστορία του ανθρώπου.

Ήλπιζα ότι το 2019 θα γιορτάζαμε μαζί με τον Νιλ και τον Μάικλ Κόλλινς τα πενήντα χρόνια από εκείνη την ημέρα.

Αίσθηση και από την ανακοίνωση της οικογένειας

Ο Νιλ Αρμστρονγκ ήταν ένας Αμερικανός ήρωας, ο οποίος πάντα πίστευε ότι έκανε απλά τη δουλειά του. Υπηρέτησε με υπερηφάνεια το έθνος του, ως πιλότος πολεμικού ναυτικού, πιλότος δοκιμών, και αστροναύτης.

Για κεινους που θέλουν να τιμήσουν τον Νιλ, τους προτείνουμε κάτι απλό.

« Την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε ψηλά το βράδυ, σε έναν καθαρό ουρανό και δείτε το φεγγάρι να σας χαμογελά, σκεφτείτε τον Νιλ Αρμστρονγκ και κλείστε του πονηρά το μάτι» 
 
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου