Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Φιλοδοξίες γονέων...






6χρονος ράπερ ανάμεσα σε πισινούς, χρηματοδοτημένος από τους γονείς του για να γυρίσει το μουσικό βίντεο, φιλοδοξώντας να προκαλέσει αίσθηση και να κάνει άμεσα καριέρα. 4χρονος με γλυκια φατσούλα και (στο μουσικο βίντεο) γονείς με λεοπάρ και όχι μόνο, που έκανε σύντομη καριέρα, εκεί γύρω στη δεκαετία του '90. Παιδική χορωδία συμμετέχει στη δισκογραφική δουλειά της Δόμνας Σαμίου με "κλιμακωτό" τραγούδι από το Μαρμαρά Προποντίδας. Εσείς, τι θα θέλατε για το παιδί σας;

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα κούκλες!

    Πρώτη σοβαρή επισήμανση η χαωτική διαφορά Αισθητικής μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης σε βάρος καταφανώς της πρώτης! Το πρώτο βίντεο σκέτη αισθητική και ακουστική ενόχληση, σε αντίθεση με το γλυκύτατο δεύτερο. Στο δε τρίτο τα προσωπάκια των παιδιών είναι χαρούμενα και πιστεύουν σ' αυτό που κάνουν και στην αείμνηστη Δασκάλα τους!

    Οι φιλοδοξίες των γονιών στο πρώτο βίντεο είναι εμφανείς και σίγουρα θα σπρώξουν (και μάλλον το έχουν κάνει ήδη) τα παιδιά τους στους γνωστούς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς...

    Στο δεύτερο και στο τρίτο βίντεο δεν βλέπω φιλοδοξίες γονιών, αντιθέτως βλέπω να περνούν καλά γονείς/παιδάκια στο δεύτερο και παιδιά που ψυχαγωγούμενα* μαθαίνουν την ελληνική μουσική παράδοση στο τρίτο. Δεν βλέπω ψήγματα πιθανού μελλοντικού επαγγελματισμού σ' αυτά τα δυο. Όμως, ειδικά για το τρίτο βίντεο, θα ήθελα να δω μεταλαμπαδευμένη τη γνώση της Σαμίου, μέσω αυτών των παιδιών, στις νεότερες γενιές, άρα θα ήταν ευχής έργο να δούμε στο μέλλον κάποια απ' αυτά τα παιδιά να γίνονται επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου, που αργοπεθαίνει από τυχάρπαστους και αμαθείς "καλλιτέχνες" του είδους.

    Η δική μου φιλοδοξία για το γιο μου είναι να γίνει σωστός επαγγελματίας στον τομέα που ΑΥΤΟΣ διάλεξε, να αγαπά αυτό που κάνει, για να μπορεί να το κάνει δημιουργικά!


    *Ψυχαγωγία = αγωγή ψυχής κι όχι στείρα διασκέδαση

    Φιλιά στις κούκλες και το κουκλί!

    Ντόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε!! Ανταποδίδουμε τα φιλιά και ευχόμαστε από καρδιάς ό,τι καλύτερο για τον Α!!

      Διαγραφή