Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Το σπίτι της Ευρώπης βοηθά τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες

Το Σπίτι της Ευρώπης, από την ίδρυσή του το 2000, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά με ειδικές δεξιότητες, στα ΑΜΕΑ. Πρόσφατα, η Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης Μαριλένα Σωκιανού, η Γραμματέας Άννα Χαρίτου, η ταμίας Πέτρα Ζήφου και το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Νισυρίου επισκέφθηκαν το ΕΕΕΕΚ Ρόδου, το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης ΑΜΕΑ, όπου συναντήθηκαν με την δ/τρια κ. Αρτεμη Κωνσταντίνου και τα περισσότερα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού και συζήτησαν μαζί τους τις ανάγκες και τις προσδοκίες του ΕΕΕΕΚ.

Από αυτήν την συνάντηση προέκυψαν τα εξής σημαντικά όσο και ενδιαφέροντα αποτελέσματα:
Το Σπίτι της Ευρώπης κάλυψε την δαπάνη για να αγοραστούν δυο κούκλες, αγόρι και κορίτσι, πάνω στις οποίες οι έφηβοι του Κέντρου θα μπορούν να εκπαιδευτούν στο να μάθουν να κουμπώνουν και να ξεκουμπώνουν κουμπιά, σούστες, κόπιτσες, κορδόνια και φερμουάρ ώστε να μπορούν να ντύνονται μόνοι τους.
Επίσης κάλυψε την δαπάνη για την αγορά ενός ειδικού "εργαλείου" για ευκολότερη εκμάθηση της ώρας και του χρόνου μετά από πρόταση της εργο-θεραπεύτριας Αθηνάς Γκιουζένη.

Η κ. Γκιουζένη είχε σταλεί στο Βέλγιο για ένα μετεκπαιδευτικό stage τoν Αύγουστο του 2006, με ακόμη έναν συνάδελφό της και μίλησε με πολύ ενθουσιασμό για την εμπειρία της αυτήν. Τρία μέλη του προσωπικού του ΕΕΕΕΚ έδειξαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα με την βοήθεια του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο.
Έτσι το Σπίτι μετά από τις σχετικές επαφές που είχε με τον Διοικητή του πολύ σημαντικού Οργανισμού AIGS, κ. Bernard Jacob, αρωγό του Σπιτιού, αρχικά μέλος και τώρα επίτιμο μέλος του, εξασφάλισε για 3 μέλη του προσωπικού, δυο εκπαιδεύτριες και έναν εκπαιδευτή του ΕΕΕΕΚ την φιλοξενία και ένα μετεκπαιδευτικό stage 3 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του 2013.

Ο Οργανισμός AIGS (Association Interregionale de Guidance et de Sante), είναι ένας μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος έχει την έδρα του στην Λιέγη του Βελγίου και ο οποίος απασχολεί περισσότερα από 600 άτομα προσωπικό.
Η συνεργασία του Σπιτιού με τον AIGS είναι συνεχής τα τελευταία 10 χρόνια με την πραγματοποίηση διαφόρων προγραμμάτων.

Αυτή θα είναι η δεύτερη αποστολή εκπαιδευτικών στο Βέλγιο, όπου θα μπορούν να εργασθούν κοντά σε διάφορες ομάδες εργασίας του AIGS, σχετικές με το αντικείμενό τους, να επωφεληθούν από νέες μεθόδους και know how, για να εφαρμόσουν τις γνώσεις που θα αποκομίσουν κατά την εργασία τους στο ΕΕΕΕΚ, όταν θα επιστρέψουν.

Πηγή: Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου