Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΚΑΒΑΛΑ Παράσταση για παιδιά, παρέα με ένα… παιδί

Μια πρωτότυπη παράσταση για μαθητές γυμνασίου και λυκείου παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Καβάλας κατά την περίοδο 19 Μαρτίου έως 6 Απριλίου. Υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς παρουσιάζει σε διασκευή και σκηνοθεσία της Τζωρτζίνας Κακουδάκη τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.
Το έργο επιλέχτηκε καθώς σύμφωνα με τους διοργανωτές αποτελεί «μια σκηνική πράξη που μπορεί να διευρύνει την πολιτική σκέψη: ο Αριστοφάνης, προτείνοντας μια ουτοπία, τη Νεφελοκοκκυγία, μας φέρνει αντιμέτωπους στο εδώ και τώρα της σκηνής, για να φανταστούμε μια καλύτερη κοινωνία και να σκεφτούμε από κοινού πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την παρούσα. Στόχος είναι οι «Όρνιθες» να μεταφέρουν τα πολιτικά, ηθικά, μεταφυσικά, περιβαλλοντολογικά θέματα του έργου του Αριστοφάνη στα μέτρα της σημερινής πραγματικότητας με το συνδυασμό τριών βασικών αιτημάτων του σύγχρονου σχολείου: την αισθητική απόλαυση, την ψυχαγωγία και τη διαθεματική βιωματική παιδαγωγική». Η παράσταση παίζεται τις καθημερινές στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συνοδεύεται από ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για τους μαθητές, ενώ μόνο αύριο Παρασκευή 23 Μαρτίου θα παρουσιαστεί στις 8 μ.μ. στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» της Καβάλας. Επί σκηνής εμφανίζονται οι Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Γρηγόρης Λιακόπουλος, Πάνος Τοψίδης, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ.

Το «Γράμμα» ταξιδεύει
Το ερχόμενο Σάββατο 24 Μαρτίου, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», θα παρουσιαστεί το έργο «Γράμμα σε ένα παιδί», της Μάρως Μπουρδάκου. Η παράσταση που είδαμε και στη Θεσσαλονίκη βασίζεται στο best seller της Οριάνα Φαλάτσι «Γράμμα σ’ ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ», το οποίο για πρώτη φορά μεταφέρεται επί σκηνής. 
Η Ζέτα Δούκα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάνου Πετούση, ερμηνεύει ένα δυνατό μονόλογο με τη μορφή εξομολόγησης. Μια γυναίκα που ζει μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία και βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα εάν θα κρατήσει το παιδί που κυοφορεί ή όχι.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510- 220876.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου