Εκπαιδευτικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για τη ζωή στο δάσος και στη θάλασσα, τον Ηρακλή, τους Δεινόσαυρους και τη δημιουργία βιβλίων. Παραστάσεις για την επιστήμη της οικολογίας που έχουν σχεδιαστεί από επιστήμονες με χιούμορ για να συναρπάσουν τους επισκέπτες. Οι επιστήμονες για πρώτη φορά ανοίγουν τις πόρτες των εργαστηρίων τους και προσφέρουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και χρήσιμα σεμινάρια γύρω από θέματα βοτανικής και ζωολογίας που απευθύνονται σε ενήλικες. Και τέλος πέντε μονοήμερες εκδρομές ειδικά για τους περιπετειώδεις, όπου θα εξερευνήσουν από κοντά την φύση και τα μυστικά της.
Ολα αυτά συμβαίνουν στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας που, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, συνεχίζει το πολύπτυχο πολιτισμικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους τα σαββατοκύριακα από 10 Μαρτίου έως 10 Ιουνίου με τίτλο «Ανοιξη στο Μουσείο».
Το κάθε πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί στη φιλοσοφία του Μουσείου: Φύση, Περιβάλλον και Πολιτισμός είναι οι τέσσερις ενότητές τους. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Μουσείου, τα προγράμματα στοχεύουν στη δημιουργία ενός καινούργιου κώδικα ηθικών αξιών όπου ο άνθρωπος θα συνυπάρχει αρμονικά με την φύση και το περιβάλλον.
Τα προγράμματα είναι τα εξής: «Ψάξε να βρεις τη ζωή στο δάσος», «Ψάξε να βρεις τη ζωή στη θάλασσα», «Στα ίχνη των Δεινοσαύρων», «Οι άθλοι του Ηρακλή», «Τι γίνεται στην πόλη των σκουπιδιών;», «Ζητούνται χαμένοι οικολόγοι».
Το Μουσείο διοργανώνει επίσης δυο κύκλους σεμιναρίων των δύο συναντήσεων γύρω από την ελληνική χλωρίδα με εισηγητή τον Διονύση Μέρμυγκα, υπεύθυνο του Βοτανικού Τμήματος. Τα σεμινάρια θα είναι δίωρα και γίνονται Σάββατα του Μαρτίου και του Απριλίου. Διοργανώνεται επίσης σεμινάριο με τίτλο «Είναι η τίγρης κουνούπι;» για την προφύλαξη και την αντιμετώπιση επικίνδυνων ζώων και ζώων υγειονομικής σημασίας. (Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ ο κάθε κύκλος.
Τέλος, το Μουσείο διοργανώνει τέσσερις βοτανικές εκδρομές και μία παλαιοντολογικού ενδιαφέροντος
Πηγή: Βήμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου