Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Anima Théâtre-Το όνειρο της Τζοκόντα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η ομάδα θεάτρου Anima από τη Μασσαλία ακολουθεί την πορεία της Τζοκόντα, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, στις 30 & 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2012, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Το όνειρο της Τζοκόντα γεννήθηκε από μια αληθινή ιστορία, αυτή του Ιταλού εργάτη του Λούβρου, Βιντσέντσο Περούτζια, ο οποίος το 1911 έκλεψε τον πίνακα της Μόνα Λίζα από το μουσείο. Τον έβαλε σε μια βαλίτσα, μέσα σε ένα κόκκινο ύφασμα, και έκρυψε τη βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι του. Εκεί παρέμεινε για δύο ολόκληρα χρόνια, μέχρι που ο «απαγωγέας» της προσπάθησε να την πουλήσει σε έναν γκαλερίστα στη Φλωρεντία, όπου και τον συνέλαβαν.

Για δύο ολόκληρα χρόνια η Τζοκόντα παρέμεινε κρυμμένη κάτω από το κρεβάτι του απαγωγέα της. Τι της συνέβη αυτά τα δύο χρόνια, μακριά από τα βλέμματα του κόσμου; Έζησε μια απίστευτη περιπέτεια-όνειρο, ένα ταξίδι στην τέχνη από τις μέρες της μέχρι σήμερα.

Η παράσταση του Γιώργου Καρακάντζα και της ομάδας του Anima από τη Μασσαλία κινείται στα όρια μεταξύ θεάτρου και εικαστικών τεχνών: Οι πίνακες γίνονται τοπία, στα οποία ταξιδεύει η Τζοκόντα, οι χαρακτήρες ζωντανεύουν και η ίδια μεταλλάσσεται μέσα από την επαφή της με τη σύγχρονη τέχνη. Η παράσταση προτείνει μια πρώτη επαφή των παιδιών (από τριών ετών και άνω) με τα έργα μεγάλων καλλιτεχνών, αλλά αποτελεί συγχρόνως και ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της τέχνης για όλη την οικογένεια.
 
Διαβάστε περισσότερα  στο culturenow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου