Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Φτιάξτε τα δικά σας μωρομάντηλα - Homemade Baby Wipes



 
Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από το Mama from Greece, από όπου βρήκαμε και το παραπάνω βίντεο.

Τι χρειάζεστε:

ένα στρογγυλό πλαστικό δοχείο με στεγανό καπάκι
ρολό χαρτί κουζίνας με πολλά φύλλα
ένα μαχαίρι για να κόψετε το ρολό στα 2
2 φλιτζάνια νερό που έχει βράσει και κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ. σούπας. σαμπουάν μωρού ή αφρόλουτρο
1 κουταλιά. βρεφικό λάδι

Κατ 'αρχάς, κόψτε το χαρτί σας στη μέση και αφαιρέστε τον εσωτερικό σωλήνα από χαρτόνι.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πρώτο μισό μέσα στο δοχείο και περιχύστε το υγρό μίγμα που έχετε φτιάξει. Τι υπόλοιπο μισό φυλάξτε το για μελλοντική χρήση . Βάλτε το καπάκι στο δοχείο καλά και αφήστε το έως ότου όλο το υγρό να απορροφηθεί. Στη συνέχεια, γυρίστε το δοχείο ανάποδα και αφήστε το για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ανοίξτε το καπάκι και αρχίστε να τραβάτε τα μωρομάντηλα σας από το κέντρο του ρολού.

Επειδή αυτά τα μαντηλάκια δεν έχουν χημικά πρόσθετα ή συντηρητικά, μπορεί να μουχλιάσουν ειδικά σε ζεστό καιρό. Γι'αυτό πρέπει να κρατάτε το δοχείο σας ερμητικά κλειστό, σε δροσερό χώρο μακρυά από το φως του ηλίου.

Αν βάλετε 4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου (ένα φυσικό αντισηπτικό ή όποιο άλλο έλαιο έχει αντισηπτικές ικανότητες όπως λεβάντας ή ευκαλύπτου) στο μείγμα, θα αποτρέψει τη μούχλα. Επίσης το γεγονός οτι το αρωματικό παιδικό αφρόλουτρο έχει μία μικρή ποσότητα αλκοόλ αναστέλλει την ανάπτυξη της μούχλας.


Εξάλλου αν είστε φανατικοί των μωρομάντηλων και χρειάζεστε 1 πακέτο κάθε 2 - 3 μέρες δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσετε τέτοιο θέμα.

Για τα ταξίδια, μπορείτε να φτιάξετε μόνο μερικά μαντηλάκια, να κόψετε χαρτάκια ρολού κουζίνας, να τα διπλώσετε και να τα βάλετε σε ένα μικρότερο δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου