Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«Tabula Rasa»: Διαγωνισμός συγγραφής θεατρικού έργου 2012

Μήπως ήρθε η ώρα να βγάλεις από το συρτάρι σου το θεατρικό έργο που έχεις γράψει; 
Μήπως ήρθε η ώρα να το παρουσιάσεις με την ομάδα σου στη θεατρική σκηνή του θεάτρου ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ; 
Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Tabula Rasa», η πρώτη σχολή σεναρίου πλήρους φοίτησης στην Ελλάδα, διοργανώνει φεστιβάλ συγγραφής θεατρικού έργου, η διάρκεια του οποίου θα καθοριστεί από τις συμμετοχές. 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους δημιουργούς ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και επαγγέλματος και αφορά στις ακόλουθες κατηγορίες: 

Θεατρικό έργο πρωτότυπο
Θεατρικό έργο διασκευασμένο
Stand-up comedy-Μονόλογος
Χοροθέατρο 

Όροι Διαγωνισμού 

Ο κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις κατηγορίες μόνο με ένα έργο σε κάθε κατηγορία. Αν σταλούν επιπλέον έργα, θα απορριφθούν.
Το κάθε έργο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 60 λεπτά, ενώ το θέμα είναι ελεύθερο για τον καθένα.
Οι συμμετοχές για το πρωτότυπο θεατρικό έργο θα πρέπει να αποτελούν αυθεντικές δημιουργίες των συγγραφέων.
Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση στοιχείων από άλλα έργα στην περίπτωση του πρωτότυπου θεατρικού έργου.
Οι συμμετοχές για το διασκευασμένο θεατρικό έργο μπορούν να είναι διασκευές οποιουδήποτε ελληνικού ή ξένου έργου.
Οι συμμετοχές για το χοροθέατρο γίνονται δεκτές με την εκτεταμένη αφήγηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης και της σκηνοθετικής οδού που πρόκειται να ακολουθηθεί.
Τα έργα δεν πρέπει να έχουν παρουσιασθεί σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε τρόπο, ή βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό προηγουμένως.
Τα κείμενα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, επαγγέλματος και εμπειρίας πάνω στη συγγραφή κειμένων.
Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να ανεβάσουν το θεατρικό έργο στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου, στη διάρκεια του πενθήμερου φεστιβάλ συγγραφής θεατρικού έργου που θα ξεκινήσει μετά τις 23 Απριλίου 2012. 

Διαδικασία υποβολής/καταληκτική ημερομηνία 

Το έργο μαζί με ένα βιογραφικό σημείωμα του υποψήφιου, που θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του, πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2012, στην διεύθυνση: Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «TABULA RASA» (υπόψη Παναγιώτη Καποδίστρια), Τριών Ιεραρχών 18-20, Θησείο, Αθήνα 11851 με την ένδειξη «Διαγωνισμός συγγραφής θεατρικού έργου». Επίσης, μπορεί να σταλεί με mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@tabula.gr. Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής TABULA RASA διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να παρατείνει με προηγούμενη ανακοίνωση τη διάρκεια υποβολής των υποψηφιοτήτων για όσο χρονικό διάστημα κριθεί σκόπιμο.
Σε περίπτωση που δεν έχουν τηρηθεί όλοι οι όροι του διαγωνισμού, η συμμετοχή δεν θα θεωρείται έγκυρη.

Δικαιώματα διοργανωτή 

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής TABULA RASA διατηρεί κάθε δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους του διαγωνισμού όπως εκείνο κρίνει σκόπιμο. Σε κάθε περίπτωση αλλαγής, οι όροι διαγωνισμού θα δημοσιοποιηθούν στο www.tabula.gr.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σε καμία περίπτωση δεν κατοχυρώνει τα έργα των συμμετεχόντων. Η κατοχύρωσή τους θα πρέπει να γίνει από τους δημιουργούς. 

Διαδικασία αξιολόγησης 

Τα υποψήφια έργα θα κριθούν από πενταμελή επιτροπή που θα αποτελείται από τους κ.κ. Παναγιώτη Καποδίστρια (ηθοποιός-σεναριογράφος), Άννα Χατζησοφιά (ηθοποιός-σεναριογράφος), Μάρω Μπουρδάκου (σεναριογράφος), Κωνσταντίνα Γιαχαλή (ηθοποιός-σεναριογράφος) και Αντιγόνη Πόμμερ (συγγραφέας). Η σύνθεση της επιτροπής δύναται να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
Η επιτροπή αξιολόγησης, θα κρίνει ολοκληρωμένα έργα (όχι γενικές περιλήψεις, treatments κλπ).
Οι διαγωνιζόμενοι παραχωρούν αποκλειστικά τα δικαιώματα του έργου τους στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής TABULA RASA από την ημερομηνία συμμετοχής τους (σφραγίδα ταχυδρομείου) μέχρι και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ο νικητής με τη συμμετοχή του αποδέχεται πλήρως την παραχώρηση άδειας χρήσης του έργου του, στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής TABULA RASA για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα & δε διατηρεί καμιά οικονομική, εμπορική ή νομική απαίτηση.
Η τελική αξιολόγηση του έργου θα είναι αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του κοινού που θα παρευρίσκεται στην αίθουσα και της επιτροπής. 

Βραβεία 

Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει υποτροφία ενός έτους στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Ο δεύτερος νικητής θα κερδίσει έκπτωση 50% για ένα έτος στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Ο τρίτος νικητής θα κερδίσει έκπτωση 25% για ένα έτος στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα δικαιούνται έκπτωσης 10% σε όλα τα μαθήματα ή σεμινάρια στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa. 

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2130024291 και 6940655331 και στο www.tabula.gr

Μήπως ήρθε η ώρα για την ευκαιρία που περίμενες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου