Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η πικρή αλήθεια για τη σοκολάτα: πάρε θέση τώρα!

Ο Abdul, 10 χρόνων, από τη Burkina faso είναι ένα παιδί –σκλάβος στην παραγωγή κακάο στην Ακτή Ελεφαντοστού. Δεν έχει δει ποτέ πως είναι η σοκολάτα και δεν γνωρίζει τη χρήση της.
Το 2001, κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες που παράγουν σοκολάτα υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο για την καταπολέμηση της παιδικής δουλείας στις φυτείες του κακάο. Τώρα, μετά από 10 χρόνια, λίγα έχουν αλλάξει: αυτό όμως που έχει αλλάξει είναι η ευαισθησία και η ευκαιρία ενημέρωσης του κόσμου που μπορεί να πάρει μια ξεκάθαρη θέση σε αυτά τα θέματα. Το Μάρτιο το Ευρωπαïκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει ένα ψήφισμα (website) το οποίο καλεί σε δράση ενάντια στην παιδική εργασία στην παραγωγή κακάο. 
Εδώ μπορείς να βρεις τα ονόματα όλων των ελλήνων ευροβουλευτών site . σε περίπτωση που θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό το θέμα αφιέρωσε λίγα λεπτά για να δεις αυτό το ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ εδώ . Και με μια μικρή έρευνα στο internet μπορείς να ανακαλύψεις πόσα δάκρυα, βία και αίμα βρίσκονται πίσω από το κακάο που αυτά τα παιδιά μαζεύουν για να γευτούμε εμείς μια σοκολάτα που εκείνα δεν έχουν γευτεί ποτέ.


Πηγή: Fair Trade Hellas Newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου