Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ιστότοπος: The Millennium Development Goals

Έχεις ακούσει ποτέ για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας; Εάν όχι, μέσα σε αυτήν την υπέροχη ιστοσελίδα υπάρχουν παιχνίδια και πληροφορίες για να μπορούν αυτοί οι στόχοι να γίνουν γνωστοί στα παιδιά και στους νέους.
Η σελίδα είναι σε πολύ απλά Αγγλικά και μπορεί να είναι και μια ευκαιρία να κάθεσαι με τους γονείς σου μπροστά στο pc και να διαβάζετε κάτι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου και που σίγουρα αλλάζει τη ζωή πολλών άλλων ατόμων. Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας είναι πολύ σημαντικοί και παίζουν καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της ανθρωπότητας. 
Είναι 8 στόχοι που τέθηκαν από τον ΟΗΕ το 2000 για τους οποίους 189 κράτη αποφάσισαν να κάνουν ό,τι μπορούν για να τους εκπληρώσουν ως το 2015 με σκοπό την καλυτέρευση του κόσμου! Οι στόχοι αφορούν στην καταπολέμηση της φτώχειας, της αδικίας και της εκμετάλλευσης των ατόμων και γενικά θέτουν τις βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη και για ενα καλύτερο αύριο.
Είναι πολύ λυπηρό να βλέπουμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκαταντοντάδες άτομα και παιδιά να πεθαίνουν εξαιτίας της φτώχειας. Όλοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν αξιοπρεπώς και αυτό αποτελεί και ευθύνη του καθενός από εμάς, το να συμβάλλουμε δηλαδή στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας. 
Αφιέρωσε λίγο χρόνο και διάβασέ το καλά, κοίτα τα βίντεο και παίξε τα παιχνίδια. Όταν νιώθεις πως τα ξέρεις, βάλε κι εσύ τους προσωπικούς σου στόχους για έναν καλύτερο κόσμο! 
Όλοι μαζί πρέπει να το κάνουμε, όλοι μαζί μπορούμε!

Πηγή: Fair Trade Hellas Newsletter No 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου