Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ειδική πρόσκληση υποβολής προτάσεων - Πανεπιστημιακός χάρτης Erasmus 2013

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ειδική πρόσκληση υποβολής προτάσεων - Πανεπιστημιακός χάρτης Erasmus 2013. Οι στόχοι και οι επιλέξιμοι υποψήφιοι περιγράφονται παρακάτω:
Στόχοι και περιγραφή
Ο Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus προβλέπει το γενικό πλαίσιο των δραστηριοτήτων ευρωπαϊκής συνεργασίας που μπορεί να διεξάγει ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και, ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος διά βίου μάθησης. Η χορήγηση του Πανεπιστημιακού Χάρτη Erasmus πρέπει να θεωρείται ως προϋπόθεση για να μπορεί να οργανώσει ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΤΕ) δράσεις κινητικότητας σπουδαστών και εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, να πραγματοποιήσει εντατικά μαθήματα γλώσσας και εντατικά προγράμματα στο πλαίσιο του Erasmus και να υποβάλει υποψηφιότητα για πολυμερή σχέδια, δίκτυα, συνοδευτικά μέτρα καθώς και να οργανώσει προπαρασκευαστικές επισκέψεις ( 1 ). Ο Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus βασίζεται στην απόφαση για τη διά βίου μάθηση ( 2 ) που καλύπτει την περίοδο από το 2007 έως το 2013. Οι ειδικοί στόχοι του προγράμματος διά βίου μάθησης απαριθμούνται στο άρθρο 1.3 της απόφασης.

Επιλέξιμοι υποψήφιοι
Ο Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus έχει εφαρμογή σε όλα τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προβλέπονται στο άρθρο 2 παράγραφος 10 της απόφασης.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι εγκατεστημένοι σε μια από τις ακόλουθες χώρες:
- τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
- τις χώρες ΕΟΧ/ΕΖΕΣ: Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία,
- τις υποψήφιες χώρες: Τουρκία, Κροατία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας,
- την Ελβετία.

Προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τον Πανεπιστημιακό Χάρτη Erasmus είναι η 29η Μαρτίου 2012. 
( 1 ) O Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus δεν απαιτείται για τα ΙΤΕ από χώρες που είναι επιλέξιμες για συμμετοχή μόνο σε πολυμερή σχέδια, δίκτυα και συνοδευτικά μέτρα Erasmus (οι δράσεις του προγράμματος αναφέρονται στο σημείο Α.2 του παραρτήματος της απόφασης αριθ. 1720/2006/ΕΚ).
( 2 ) Απόφαση αριθ. 1720/2006/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 15ης Νοεμβρίου 2006, για τη θέσπιση προγράμματος δράσης στον τομέα της διά βίου μάθησης. Βλέπε: http://eur-lex.europa.eu/lex/LexUriServ/ LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:327:0045:0068:EN:PDF

Πλήρη στοιχεία
Οι πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus και τον Πανεπιστημιακό Χάρτη Erasmus βρίσκονται στην ακόλουθη διεύθυνση στο διαδίκτυο:
http://ec.europa.eu/llp
Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην εξής διεύθυνση: http://eacea.ec.europa.eu/llp/index_en.htmEL

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου