Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Καρδίτσα: Βιωματικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικού Δράματος

Συχνά στην παιδαγωγική διαδικασία –όποια μορφή και σκοπό και αν έχει αυτή- η γνώση απευθύνεται μόνο στη αναλυτική σκέψη, διαχωρίζεται από το συναίσθημα και γίνεται επιδερμική χωρίς προσωπική εμπλοκή από τους μαθητές. Ωστόσο, ο μαθητευόμενος χρειάζεται να συμμετέχει ενεργητικά στη μαθησιακή διαδικασία, ενώ τα συναισθήματα, η φαντασία και οι αξίες του παιδιού πρέπει να ενεργοποιούνται εξίσου με τη νόηση ώστε η γνώση να αποκτά προσωπική αξία και νόημα.
Το Δράμα στην Εκπαίδευση έχει αναπτυχθεί πάνω στη βάση της επιτυχούς αξιοποίησης αυτών των δύο ανθρώπινων ικανοτήτων. Χρησιμοποιεί τη δομή και τα στοιχεία της δραματικής τέχνης για να δημιουργήσει εμπειρίες από «πρώτο χέρι» και ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργεί αναλυτικά μέσω κυρίως της γλώσσας και διαφόρων τεχνικών αναστοχασμού.

Βιωματικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικού Δράματος (με παράλληλη θεωρητική κατάρτιση), με τον Κώστα Αμοιρόπουλο, διοργανώνουν τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Καρδίτσας- Θεατρικό Εργαστήρι Παιδιών & Εφήβων σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας (4 & 5 Φεβρουαρίου). Την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν θα έχουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων καθώς και όλοι/ες όσοι/ες εργάζονται με ομάδες παιδιών, νέων και ενηλίκων εντός ή εκτός εκπαίδευσης (θέατρο, κοινωνικές υπηρεσίες, συμβουλευτική κλπ) και θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τέχνη του δράματος στην εργασία τους. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις εισαγωγικές γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν στην εφαρμογή του δράματος στις ομάδες τους αλλά και να κατανοήσουν και να πειραματιστούν με τα στοιχεία, τη δομή και τις δυνατότητές του σε σχέση με την επαγγελματική τους πρακτική και ενδιαφέροντα.

πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής : 6978197176


χώρος διεξαγωγής: Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας (Λαχανά 1 & Τζέλλα)

χρόνος διεξαγωγής: Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 10:00-14:00 & 17:00-21:00 / Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 10:00-14:00

κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, καλό θα ήταν οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΣΤΑ ΑΜΟΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Κώστας Αμοιρόπουλος, είναι υποψήφιος διδακτορικού διπλώματος πάνω στο Δράμα στην Εκπαίδευση (Drama in Education) στο Birmingham City University, UK.
Μεταξύ άλλων κατέχει :
Μεταπτυχιακό δίπλωμα (P.G.Dip.) στη σκηνοθεσία θεάτρου (Theatre directing) στο Royal Holloway University of London, UK.
Πτυχίο (BA) στο Δράμα, Θέατρο και Παραστατικές Σπουδές (Drama, Theatre and Performance Studies) από το Roehampton University, London, UK.
Μάστερ (MA) στη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση (MA in Drama in Education) από το University of Central England in Birmingham, UK.
Πτυχία Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Σπουδές στο Θέατρο στην Εκπαίδευση (Certificate in Theatre in Education) από το Central School of Speech and Drama, London, UK.
Εργάζεται ως νηπιαγωγός και στο παρελθόν ως δάσκαλος δημοτικού. Από 1996 διδάσκει δράμα σε παιδιά, νέους και ενήλικες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Κίνα). Έχει επίσης εργασθεί ως ηθοποιός και σκηνοθέτης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Θέατρο στην Εκπαίδευση (Theatre in Education). 

Πηγή: karditsanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου