Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κρήτη: Δασκάλα ασελγούσε σε ανηλίκους

Τρίτο κρούσμα παιδεραστίας αποκαλύφθηκε στην Κρήτη σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών. Μία 22χρονη δασκάλα αποπλανούσε ανήλικα αγόρια, τα οποία «ψάρευε» μέσω Facebook. 
Η 22χρονη είναι δασκάλα του δημοτικού σε χωριό των Χανίων και σε βάρος της σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δικογραφία για αποπλάνηση ανηλίκων. 

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούσε την υπόθεση το τελευταίο διάστημα, έπειτα από σχετική καταγγελία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η 22χρονη χρησιμοποιούσε την ιδιότητα της για να προσεγγίζει αγόρια ηλικίας 10 έως 15 ετών μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους.

Αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερνε στη συνέχεια να τους αποπλανά, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους. 

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική Διάταξη και Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες, για την επιτόπια διερεύνηση της υπόθεσης και την εξέταση των εμπλεκομένων προσώπων. 

Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν στο Facebook διάλογοι της 22χρονης με 15χρονο μαθητή Γυμνασίου.

Οι ηλεκτρονικοί διάλογοι, που είχαν άσεμνο και ανάρμοστο περιεχόμενο, ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ανήλικος. 

Ο 15χρονος εξετάστηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιβεβαίωσε τους διαλόγους, καθώς και την αποπλάνησή του από την 22χρονη δασκάλα. 

Όπως διαπιστώθηκε, η 22χρονη είχε ερωτική επαφή μαζί του πριν από πέντε μήνες, αφού τον προσέγγισε μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, προφασιζόμενη ότι ήθελε να τον βοηθήσει στα μαθήματά του.

Για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες στο σπίτι της 22χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

* Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής 
* Μία (1) εξωτερική κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής
* Δύο (2) εξωτερικές μνήμες
* Ένα (1) κινητό τηλέφωνο με μία κάρτα SIM 
* Μία (1) συσκευή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο με μία κάρτα SIM 

Από την αναλυτική έρευνα στα κατασχεθέντα πειστήρια και στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 22χρονης, καθώς και στο προφίλ της στο Facebook, εντοπίστηκε πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της με διάφορα άτομα, για τα οποία όμως δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους.

Βρέθηκαν επίσης διάλογοι ανάλογου περιεχομένου. 

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων αποπλάνησης ανηλίκων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου