Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

25ος Ευρωπαϊκός διαγωνισμός για νέους επιστήμονες έτους 2013

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι προτίθεται να συμμετάσχει στον 25ο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους επιστήμονες έτους 2013, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα της Τσεχίας, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να εντοπίσει ταλαντούχους νέους και να τους δώσει κίνητρα και ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους. Πρόκειται για πολύ μεγάλη διοργάνωση με ευρύτατη συμμετοχή από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις Η.Π.Α., την Κίνα, τη Ρωσία, τον Καναδά, κλπ.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, πρέπει να υποβάλουν εργασία ατομική ή ομαδική (μέχρι 3 άτομα). Η εργασία θα είναι πρωτότυπη επιστημονική μελέτη ή ευρεσιτεχνία που οι ίδιοι οι υποψήφιοι θα έχουν επινοήσει, επεξεργαστεί και καταγράψει και η οποία αρχικά θα υποβληθεί με την μορφή γραπτής αναλυτικής περιγραφής. Γίνονται δεκτά σχέδια από όλα τα πεδία επιστημονικής έρευνας.

Η ηλικία των διαγωνιζόμενων θα πρέπει να είναι κάτω από τα 21 έτη την τελευταία ημέρα του μήνα που πραγματοποιείται ο διαγωνισμός (Σεπτέμβριος 2013), αλλά πάνω από τα 14 έτη την πρώτη ημέρα του ίδιου μήνα.¨οσον αφορά στους φοιτητές / σπουδαστές, οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει την επιστημονική μελέτη τους/ ευρεσιτεχνία πριν την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση και να μην έχουν διανύσει πάνω από ένα έτος σπουδών σε Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ/ΙΕΚ/ΚΕΜΕ, μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα στον Εθνικό Διαγωνισμό, πρέπει να αποστείλουνμέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2013 δοκίμιο με την πρότασή τους.
Η αποστολή μπορεί να γίνει ταχυδρομικά 
Υπουργείο Παιδείας, Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τμήμα Β Προγραμμάτων, Ανδρέα Παπανδρέου 37, ΤΚ 15180 Μαρούσι, με την ένδειξη "Εθνικός Διαγωνισμός Νέων Επιστημόνων έτους 2013" αλλά και μέσω e-mail euro2@minedu.gov.gr

Πληροφορίες 210-3443182, 210-3443179 Κα Ελ. Πολυμέρου.

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου