Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Το Οpen House ήρθε στη Θεσσαλονίκη

Το Οpen House ήρθε και στην Ελλάδα! Η πρώτη πόλη που το διοργανώνει είναι η Θεσσαλονίκη, στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου 2012.

Για ένα Σαββατοκύριακο, εξήντα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της συνεισφέροντας στην ανάδειξη της σημασίας της αρχιτεκτονικής στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και την προώθηση της Αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος στις πόλεις όπου διοργανώνεται. Μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε 21 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών οι: Νέα Υόρκη, Δουβλίνο, Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Ελσίνκι, Μελβούρνη, Βαρκελώνη, Σικάγο, Ρώμη, Λισαβόνα κ.α.

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απέλευθέρωση της πόλης το Open House έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Το Open House Thessaloniki ξεκίνησε ως ιδέα από τη Μόνιμη Επιτροπή Αρχιτεκτονικών Θεμάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), μέλη της οποίας έδωσαν ζωή σε αυτή την ιδέα δημιουργώντας τον μη κυβερνητικό - μη κερδοσκοπικό οργανισμό Open House Greece , που έχει ως στόχο την προώθηση της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και της χώρας μας στο εξωτερικό, μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονικής δημιουργίας και του πολιτισμού.

Το Open House Thessaloniki 2012 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του το ΤΕΕ/ΤΚΜ, σε συνεργασία με το τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υποστηρίζεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Πρυτανεία Α.Π.Θ., τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.openhousethessaloniki.gr ή να επικοινωνήσετε με τις κ. Τόνια Μαυρουδή (Director Open House Thessaloniki 6942715122) και Τατιάνα Αναγνωστάρα (Co-Director Open House Thessaloniki 6945584086).
 
Πηγή: vimaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου