Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία & Μαθησιακές Δυσκολίες: Ομάδες Υποστήριξης Γονέων

Ο Σύλλογός μας, στην προσπάθεια που κάνει για ουσιαστική βοήθεια σε γονείς και παιδία με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες, διοργανώνει και φέτος ομάδες υποστήριξης γονέων και παιδιών.
Οι ομάδες παιδιών χωρίζονται σε δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Οι ομάδες των γονέων χωρίζονται σε παλιούς και νέους.

H ομάδα του Λυκείου και η ομάδα των φοιτητών θα διεξάγεται ημέρα Σάββατο στις 11.00.
Η ομάδες του δημοτικού, γυμνασίου και γονέων θα διεξάγεται ημέρα Σάββατο. ώρα 17.00 στο χώρο που μας διατίθεται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 10.

Οι συναντήσεις έχουν οριστεί περίπου κάθε 15 μέρες. Προυποθέσεις συμμετοχής στις ομάδες:


1. Εγγραφή του γονέα στον σύλλογο
2. Στις δύο πρώτες συναντήσεις γίνονται δεκτά νέα μέλη, έπειτα οι ομάδες κλείνουν και δεν δέχονται νέους συμμετέχοντες έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ενότητα και το δέσιμο της ομάδας.
3. Δέσμευση για τακτική παρακολούθηση. Άτομο που θα απουσιάσει 2 συνεχόμενες φορές, δεν μπορεί να συνεχίσει στην ομάδα (εκτός πολύ σοβαρών λόγων απουσίας).

Τις ομάδες συντονίζουν ειδικευμένοι ψυχολόγοι σε θέματα ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και ο σκοπός τους είναι η ψυχολογική υποστήριξη, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η άνοδος της αυτοεκτίμησης, η διαχείριση του θυμού, η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων.

Η συμμετοχή στις ομάδες, απαιτεί δέσμευση και συνέπεια από πλευράς των συμμετεχόντων. Πρέπει να γίνει κατανοητή η σπουδαιότητα συμμετοχής σε αυτές και να θεωρείται προτεραιότητα. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 15 ευρώ το άτομο για κάθε συνεδρία (σε περίπτωση ζεύγους 15 ευρώ και οι δύο) και περιλαμβάνει μόνο την αμοιβή των ψυχολόγων.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2310920417 ή στο 6976368204 ή στο spyrosmh@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου