Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εκδήλωση της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου

Στα πλαίσια των ¨ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2012» οργανώνουμε εκδήλωση στην Πλατεία Δημαρχείου 20 Μαΐου 2012 ημέρα Κυριακή από τις 10:00 πμ έως τις 14:00 μμ με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τις αρχές και τους πολίτες, και γενικά να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πεζών, των ΑΜΕΑ, των ποδηλατιστών και των οδηγών . Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας λοιπόν θα αποπειραθούμε με την παρουσία σας, να μετατρέψουμε την πλατεία Δημαρχείου σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο, γεμίζοντας με πράσινο τη Ρόδο, όπως θα θέλαμε να είναι.

Σας καλούμε όλους με ένα μήνυμα: προβληματίσου, άλλαξε στάση, ιδέες, νοοτροπία. Διοργανώνουμε το PARK(ing) Day στην Ρόδο με παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την ημέρα αυτή.

-Θα μετατρέψουμε την πλατεία Δημαρχείου από χώρο ενός απέραντου park(ing) σε πάρκο, καταλαμβάνοντας για λίγες ώρες τον κενό χώρο θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης.
Λοιπόν..... σε περιμένουμε στην πλατεία Δημαρχείου για να μετατρέψουμε μία θέση στάθμευσης στο δικό μας θεματικό πάρκο πρασίνου και λουλουδιών. Μπορείς κι εσύ να φέρεις από το σπίτι σου ότι θέλεις, για να γεμίσουμε όλοι μαζί το "πάρκο" μας, το "πάρκο" του Δημαρχείου.

Θα κλειδώσουμε το GHOST BIKE στην μνήμη των ποδηλατιστών από τροχαία δυστυχήματα.
Κατά την διάρκεια της θεματικής ημέρας νέοι, έφηβοι, μεγάλα παιδιά, ζωγράφοι- καλλιτέχνες, θα αφήσουν το ζωγραφικό τους αποτύπωμα στην πλατεία, στις θέσεις στάθμευσης. Έλα και εσύ να σχεδιάσεις μαζί τους ιδανικούς δρόμους της πόλης μας Αφήστε σε post-it το μήνυμα σας, γεμίζοντας ένα αυτοκίνητο που θα βρίσκεται για το σκοπό αυτό.

Θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα φάμε το παγωτό μας, θα εκθέσουμε φωτογραφίες με τα παράξενα και επικίνδυνα του δρόμου.

Όλα αυτά γίνονται για πρώτη φορά στη Ρόδο...Θέλουμε την βοήθειά σου.
Σε προσκαλούμε.

Πηγή: Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου