Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

2ο Φεστιβάλ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Στις 11 Μαΐου 2012 διοργανώνεται το 2ο Φεστιβάλ από την ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο ανάμεσα στις σχολές Νομικής, Φιλοσοφικής και Θεολογικής και θα έχει ως στόχο την προβολή ενός άλλου προτύπου, αυτό του πολίτη με αναπηρία που αγωνίζεται μαζί με τους/τις συμφοιτητές/ριες για τα δικαιώματά του, για την ελευθερία και την αυτοδιαχείρισή του.

Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

με φιλική συμμετοχή του Γιάννη Ζουγανέλη. Θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης με αναπηρία και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνει, όχι λόγω της σωματικής βλάβης αλλά εξαιτίας του κοινωνικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει και τον έχει εγκλωβίσει σε ένα πλαίσιο παθητικότητας. Θα συζητηθούν, επίσης, μέσω παραδειγμάτων από τις δράσεις της ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο) οι τρόποι αντίδρασης που μπορούν να οδηγήσουν σε έναν χειραφετημένο πολίτη με αναπηρία.
Στις 21.00 θα αρχίσουν οι συναυλίες με συμμετοχή των:

Δημήτρη Ζερβουδάκη, Γιώργου Αετόπουλου, Trio komple, Sahara, Sky pup, Nothing 'n' Everything και Μανόλη του κιθαρίστα!!!!

ΕΜΕΙΣ… βάζουμε την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, τα σουβλάκια, τις μπύρες και τη μουσική.
ΕΣΕΙΣ … βάλτε τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, το κέφι κι ελάτε να σας γνωρίσουμε!!

Σας περιμένουμε
ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου