Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αναδείχθηκαν οι νικητές της Πανελλήνιας Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης

Ενδιαφέρουσες ιδέες, καινοτομία και ομαδικό πνεύμα ήταν τα χαρακτηριστικά των προτάσεων των μαθητών που συμμετείχαν στην «Trade Fair 2012», την Πανελλήνια Μαθητική Εμπορική Έκθεση που διοργάνωσε το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/JA GREECE υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (στις 2 και 9 Μαρτίου 2012 αντίστοιχα).

Συνολικά 36 σχολεία συμμετείχαν στις εν λόγω εκθέσεις -παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό τις επιχειρηματικές ιδέες τους και τα προϊόντα που επινόησαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση»- ενώ την Τρίτη 13 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από μέλη του ΔΣ του ΣΕΝ/JA και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, με την ανάδειξη των νικητών.

Το βραβείο για την «Καλύτερη Εταιρεία» απέσπασε η μαθητική εταιρεία «GRINN A.E» των εκπαιδευτηρίων «Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος», η οποία κατασκεύασε και παρουσίασε ένα φωτοβολταϊκό φορτιστή κινητού με θύρα USB χωρίς μπαταρία λιθίου. Η συγκεκριμένη ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας στις 28-30 Μαρτίου 2012.

Το βραβείο για το «Καλύτερο Περίπτερο» εικονικής επιχείρησης απονεμήθηκε στην ομάδα «MUSTERPIECE» του A’ Αρσάκειου Ψυχικού, η οποία παρουσίασε ένα δίγλωσσο Νεανικό Περιοδικό με το όνομα MUST, ενώ το βραβείο για το πιο «Καινοτόμο Προϊόν» έλαβε η εικονική εταιρία «SmartPack Co» του Κολλεγίου Ψυχικού, η οποία παρουσίασε ένα φορητό μίνι ψυγείο με πολλαπλές ιδιότητες. Επίσης, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και της καλλιέργειας της ευγενούς άμιλλας που προάγει ο συγκεκριμένος θεσμός απονεμήθηκαν και τέσσερις τιμητικές διακρίσεις.

Η εταιρεία «KalloniAgroCom» από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής διακρίθηκε στον τομέα Πράσινης Ανάπτυξης, η επιχείρηση «ΣΜΙΛΗ» από το γυμνάσιο Νέα Γενιά Ζηρίδη στον τομέα Πολιτιστική Κληρονομιά, η μαθητική επιχείρηση «Μεταμόρφωση Α.Ε.» από το ΓΕΛ Τυχερου Εβρου στον τομέα Ομαδική Εργασία και η επιχείρηση «Ο ΠΙΝΟΚΙΟ» μαθητών του ΕΕΕΕΚ Πειραιά έλαβε διάκριση Δεξιοτεχνίας, ενώ όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στις Εκθέσεις «TRADE FAIR 2012» θα δοθεί έπαινος «Eυ αγωνίζεσθαι».
 
Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου