Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Συνταγή: Κεφτεδάκια φακής

Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 20'
Μερίδες: 12 κεφτεδάκια


Υλικά
1/4 της κούπας (50γρ.) κόκκινη φακή
1 μέτρια πατάτα (200γρ.), σε μικρά κομματάκια
1/4 της κούπας (30γρ.) μπιζέλια
1/2 κούπα μικρό καρότο (35γρ.) τριμμένο
1/2 κούπα (50γρ.) τριμμένη φρυγανιά

1. Βράστε τη φακή για περίπου 10' ή μέχρι να μαλακώσει, στραγγίστε την.
2. Στο μεταξύ βράστε ξεχωριστά τα μπιζέλια και την πατάτα (σε νερό, στον ατμό ή σε φούρνο μικροκυμάτων) μέχρι να μαλακώσουν. Αφού στραγγίσετε τα υλικά, λίωστε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ.
3. Βάλτε τη φακή, με το καρότο, το κρεμμύδι και τη μισή ποσότητα από τη φρυγανιά στο μείγμα της πατάτας και πλάστε τα υλικά σε 12 κεφτεδάκια.
4. Καλύψτε τα κεφτεδάκια με την υπόλοιπη φρυγανιά και τηγανίστε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι για περίπου 10' ή μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή και η φωτογραφία προέρχονται από το βιβλίο "Γεύματα για βρέφη και νήπια", εκδόσεις Μαλλιάρης- Παιδεία, σελ. 51

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου