Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρονικό "μάτι" του Υπ. Παιδείας σε όλα τα σχολεία

Ηλεκτρονικό «μάτι» θα παρακολουθεί την κίνηση και τις δραστηριότητες όλων των σχολείων της χώρας μέσω του συστήματος καταγραφής «survey» που θα λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας. Με την βοήθεια του ηλεκτρονικού προγράμματος το υπουργείο θα έχει πρόσβαση σε κάθε σχολείο της επικράτειας, προκειμένου να γνωρίζει τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε κάθε σχολείο, τον αριθμό των εκπαιδευτικών που υπηρετούν όπως και όλες τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο.

Το πρόγραμμα Survey έχει στόχο να δώσει πλήρη διαφάνεια στα εκπαιδευτικά δεδομένα αλλά και να μειώσει τη γραφειοκρατία μεταξύ Σχολείων, Διευθύνσεων και Υπουργείου. Επιπλέον το Υπουργείο θα μπορεί να ενημερώνεται για εκπαιδευτικά κενά και να καλύπτει πιο γρήγορα τις ανάγκες που δημιουργούνται. Η ανανέωση μάλιστα των στοιχείων θα πρέπει να γίνεται ανά 15 ημέρες, έτσι ώστε να παρουσιάζεται συνεχώς η πραγματική εικόνα των σχολείων.

Να σημειωθεί πως η καταχώρηση όλων των λειτουργικών παραμέτρων για κάθε σχολική μονάδα είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της αποτύπωσης των στοιχείων.

Το Υπουργείο με έγγραφό του ζήτησε ιδίως από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους Διευθυντές των σχολείων ότι πρέπει να προβούν στη σωστή καταγραφή του μαθητικού δυναμικού, γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων ο αριθμός των μαθητών καταγράφηκε σε συγκεκριμένο πεδίο της πλατφόρμας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην πραγματική αποτύπωση αυτών των σχολικών μονάδων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου