Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 2011

Για άλλη μια χρονιά, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον IDEA και όλα τα μέλη του, αλλά και τους απανταχού φίλους του θεάτρου στην εκπαίδευση ανά τον κόσμο, γιορτάζουν την 27η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Σε μια εποχή που οι αξίες και οι σταθερές αμφισβητούνται, η προσοχή και η προστασία στην παιδεία ολοένα και λιγοστεύουν, εμείς επιμένουμε να πολεμάμε με εφόδια τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση, παρέα με τους μαθητές μας.

Σε τούτες τις δύσκολες μέρες για τις Τέχνες στην Εκπαίδευση, καθώς είμαστε σε αναμονή αποφάσεων γύρω από νέα προγράμματα σπουδών, νέα σχολεία, νέα δεδομένα, επιλέξαμε να περιμένουμε τις εξελίξεις προτού οργανώσουμε συζητήσεις και στρογγυλά τραπέζια στις καθιερωμένες μας Ημερίδες. Εν αναμονή των εξελίξεων, ας ξαναθυμηθούμε το Μανιφέστο για τη θέση του Θεάτρου στην Εκπαίδευση, όπως συντάχθηκε και υπογράφτηκε από όλα τα μέλη του IDEA Europe στην ετήσια συνάντησή τους πέρυσι το Νοέμβριο στην Αθήνα.

Διαβάστε εδώ το μήνυμα της Ημέρας από την Patrice Baldwin, Πρόεδρο του IDEA.

Παρ’ όλα αυτά, επιμένουμε και γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα μας προτρέποντας όλα τα μέλη και τους φίλους μας, να οργανώσουν μικρές ή μεγάλες δράσεις με αφορμή τη μέρα αυτή στα σχολεία ή τις ομάδες τους. Αυτό μπορεί να είναι η ανάγνωση ενός κειμένου, η ακρόαση ενός ηχητικού ντοκουμέντου, η οργάνωση ενός δρώμενου ή ό,τι άλλο φανταστείτε. Περιμένουμε όπως πάντα τα μηνύματα, τις σημειώσεις, τις φωτογραφίες σας ή άλλο υλικό, το οποίο θα αναρτηθεί άμεσα σε ειδικό λινκ στην ιστοσελίδα μας.

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε:
- Παράσταση «Τα λέμε…στην αυλή», αποτέλεσμα του προγράμματος «Σχέσεις Νέων» στο οποίο συμμετείχαν 6 νεανικές ομάδες, στη Θεσσαλονίκη (27 Νοεμβρίου). Διαβάστε εδώ περισσότερα.

- Σεμινάριο με τη Τζωρτζίνα Κακουδάκη και την Ηρώ Ποταμούση, στην Αθήνα (25 Νοεμβρίου). Διαβάστε εδώ περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή. 
 
η εικόνα της αφίσας φιλοτεχνήθηκε από τη Μαρία Πλουσίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου