Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Βαφτίστε έναν δορυφόρο!

Ένας ευφάνταστος διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά με θέμα «Διάστημα και Αεροναυπηγική» ανακοινώθηκε στις 29/09/2011 κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του ευρωπαϊκού δορυφορικού προγράμματος Galileo.

Ο μικρός νικητής του διαγωνισμού μάλιστα, ο οποίος θα επιλεγεί από μια Εθνική Κριτική Επιτροπή, θα έχει την ευκαιρία να δώσει το όνομά του σε έναν από τους 27 δορυφόρους που θα εκτοξευθούν στο Διάστημα μέσω του προγράμματος Galileo και εκπροσωπούν τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προϋποθέσεις για το «ταξίδι» ζωγραφικής στο Διάστημα

Η μοναδική προϋπόθεση για την συμμετοχή στον διαγωνισμό, που διοργανώνεται με την αρωγή του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Ιδρύματος Ευγενίδου και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, είναι ηλικιακή καθώς απευθύνεται σε μαθητές από 9 έως 11 ετών που διαμένουν στην Ελλάδα.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι νεαροί καλλιτέχνες είναι να αφήσουν την φαντασία τους να τους ταξιδέψει έξω από την ατμόσφαιρα της Γης, σε άλλους πλανήτες και δορυφόρους ή ακόμη και στην διαδικασία της εκτόξευσης των δορυφόρων του ευρωπαϊκού δορυφορικού προγράμματος. Τα υλικά, η τεχνική ζωγραφικής όπως επίσης και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουν οι μικροί ζωγράφοι δεν γνωρίζουν περιορισμούς.

Βασικός στόχος του διαγωνισμού, η καταληκτική ημερομηνία του οποίου είναι η 15η Νοεμβρίου 2011, είναι η ενημέρωση των μικρών καλλιτεχνών γύρω από τον μαγικό κόσμο του Διαστήματος αλλά και το πρόγραμμα Galileo.
Για την υποβολή συμμετοχής, τα έργα θα πρέπει να σαρωθούν ή να φωτογραφηθούν προκειμένου να ανέβουν στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου