Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δωρεάν - Ανοικτό μάθημα-θεατρικό παιχνίδι για παιδιά

Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Α4Μ (ΑΦΟΡΜΗ) ανοίγει τις πόρτες του για ένα ΔΩΡΕΑΝ - ΑΝΟΙΚΤΟ μάθημα γνωριμίας για τους μικρούς μας φίλους ( 4-11 ετών).

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 12:00 -14:00

Στην τρυφερή παιδική ηλικία εξερευνούμε τον κόσμο γύρω μας, ανακαλύπτουμε και διαμορφώνουμε την εικόνα του εαυτού μας, δοκιμάζουμε τα όριά μας και οριοθετούμε τη θέση μας στον κοινωνικό περίγυρο και τη σχέση μας με τους συνανθρώπους. Η επαφή του παιδιού με τον εσωτερικό του κόσμο, αλλά και η συσχέτισή του με το έμψυχο και άψυχο περιβάλλον του, είναι μια διαδικασία που σίγουρα θα καθορίσει τη μετέπειτα ενήλικη ζωή του.

Tο Θεατρικό Παιχνίδι επιδιώκει να δώσει στα παιδιά ευκαιρίες επικοινωνίας, ευαισθητοποίησης και δημιουργικής έκφρασης με αφορμή το παιχνίδι. Βασισμένο σε μηχανισμούς πολύ οικείους για το παιδί, στην άμεση και αναγκαία δραστηριότητα που είναι το παιχνίδι, το εξασκεί στην ευκινησία, την ευφράδεια, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την αυτοέκφραση και τη συνεργασία. Μέσα από τη χρήση πολλαπλών τεχνικών και ερεθισμάτων, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν δημιουργικά, να εκφραστούν, να παίξουν και να αλληλεπιδράσουν. Βασικά του στοιχεία είναι ο ρόλος και η δράση. Τα παιδιά μέσα από τους ρόλους που επιλέγουν, εμπλέκονται σε φανταστικές καταστάσεις και αναδημιουργούν τον κόσμο. Στόχοι του θεατρικού παιχνιδιού αποτελούν : α) η ψυχαγωγία, η συναισθηματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη και αισθητική καλλιέργεια του παιδιού, β) η ανάπτυξη της φαντασίας και της παιγνιώδους διάθεσης, γ) η καλλιέργεια της επικοινωνίας, της συνεργασίας και του ομαδικού πνεύματος, δ) ο σεβασμός στους κανόνες του εκάστοτε θεατρικού παιχνιδιού και στους κανόνες που θεσπίζει η ομάδα, ε) η ανάπτυξη της ελεύθερης σωματικής έκφρασης και της αυτοέκφρασης στ) η κατανόηση της κοινωνικής πραγματικότητας.

Η δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη

Α4Μ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Ολυμπίου Διαμαντή 30, 4ος όροφος (΄Ανω Λαδάδικα)

Πληροφορίες 6986148986


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου