Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Θεατρικός Παπαδιαμάντης για εφήβους

Το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι έμποροι των εθνών» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα ΟΠΕRΑ, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, επιχειρώντας ένα σκηνοθετικό ανέβασμα με όρους σύγχρονου μουσικού θεάτρου. Η παράσταση μπορεί να συσχετιστεί με τη σχολική ύλη, προσφέροντας ερεθίσματα για εναλλακτικές αναγνώσεις του έργου του Παπαδιαμάντη. Απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.
Πού: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφ. Συγγρού 107-109).
Πότε: Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και Τρίτη 1 & Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, 11:00-13:30 (κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ ανά μαθητή).

Με βασικό άξονα την παραπάνω παράσταση, θα διεξαχθεί θεατρικό εργαστήριο δύο συναντήσεων για εφήβους, με στόχο τη μύηση των συμμετεχόντων στη γλώσσα και στις θεματικές του Παπαδιαμάντη μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια. Οι ηθοποιοί της ομάδας ΟΠΕRA θα ανοίξουν την «κουζίνα» της παράστασης και θα καθοδηγήσουν τους νέους στην εξερεύνηση του έργου. Θέματα όπως εξουσία, πίστη, θρησκεία, έρωτας, υπέρβαση θα συσχετιστούν με την καθημερινότητα των εφήβων. Απευθύνεται σε εφήβους 13-17 ετών.
Πού: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφ. Συγγρού 107-109).
Πότε: Τα Σάββατα, 22 & 29 Οκτωβρίου, 12:00-14:00 (κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ και για τις δύο συναντήσεις).

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η συνεννόηση με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης, με e-mail στο education@sgt.gr ή τηλεφωνικά στο 213 0178034 (υπεύθυνη Μυρτώ Λάβδα).

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου