Τι σχέση μπορεί να έχουν τα γνωστά μπλοκ – τουβλάκια LEGO που απευθύνονται σε παιδιά μικρής ηλικίας με την τεχνολογία; Χάρη στην Intel έχουν.
Στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας IDF 2011, η εταιρεία επέδειξε ένα πρωτοποριακό τρόπο επιλογής του επιθυμητού σετ LEGO για να αγοράσει ο υποψήφιος αγοραστής.
Απλώς παίρνουμε από το ράφι του καταστήματος το κουτί που ενδεχομένως να μας ενδιαφέρει και πλησιάζουμε κρατώντας το, την τηλεόραση που βρίσκεται πλησίον μας η οποία είναι εξοπλισμένη με μια κάμερα και ένα υπολογιστή. Η κάμερα απευθείας «διαβάζει» ακαριαία τις εικόνες/σχέδια στην μπροστινή επιφάνεια του κουτιού LEGO και ως εκ «θαύματος», στην τηλεόραση εμφανίζονται πάνω στο κουτί «ζωντανές», κινούμενες και σε πλήρη διάταξη, οι διάφορες κατασκευές - οχήματα – ανθρωπάκια που μπορεί να συνθέσει ο μικρός παίκτης όταν το ανοίξει.
Έτσι, η επιλογή του σετ LEGO, γίνεται μια ευχάριστη διαδικασία, παρακολουθώντας τα LEGO να παίρνουν «σάρκα και οστά» (έστω και ψηφιακά) επί της οθόνης, ενώ μάλιστα δύναται ο αγοραστής να κινεί – περιστρέφει το κουτί, ώστε να περιεργαστεί τις «ζωντανές» κατασκευές LEGO από οποιαδήποτε γωνία θέασης επιθυμεί.
Σίγουρα λοιπόν, τα παιδικά παιχνίδια δεν πρόκειται να εκλείψουν, ιδιαίτερα όταν βοηθούνται από την σύγχρονη τεχνολογία. Πάλι καλά, διότι η εικόνα παιδιού πέντε έως δέκα ετών να είναι «κολλημένο» επί σειρά ωρών, μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή παιχνιδοκονσόλας (ή και κινητού τηλεφώνου – ταμπλέτας) είναι λίαν τραγική και εν δυνάμει καταστροφική στην διαπαιδαγώγηση του αλλά και της εκκολαπτόμενης ψυχολογίας του.
Πηγή: zougla
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου